Avare'nin Şiiri

Güncelleme Tarihi:

Avarenin Şiiri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 11:18

Alessandro Baricco, sözcükleri incelikle işleyen, bir yazar. Yeni romanını da şiirsel bir anlatımla kaleme alıyor.

Haberin Devamı

GEMİLERİM

Elifbamın yapraklarında
Gemilerim, yelkenli gemilerim.
Giderler yamyamların memleketlerine
Gemilerim, yan yata yata;
Gemilerim, kurşunkalemiyle çizilmiş;
Gemilerim, kırmızı bayraklı,
Elifbamın yapraklarında
Kız Kulesi,
Gemilerim.

Orhan Veli

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Alessandro Baricco
Okyanus Deniz
Can Yayınları

Alessandro Baricco, sözcükleri incelikle işleyen, bir yazar. Yeni romanını da şiirsel bir anlatımla kaleme alıyor. Karakterlerinin ruh halleri gibi satırların arasından zaman zaman dalgalar yükseliyor, zaman zaman deniz duruluyor. Kitabın konusu kısaca şöyle: Denizin portresini yapan bir ressam, henüz tanışmadığı bir kadına aşk mektupları yazan bilim adamı, erkekleri baştan çıkaran çekici kadın, gizemli bir hastalığın pençesindeki genç kız... Deniz kenarındaki bir pansiyonda yolları kesişir, hayatları iç içe geçer. İnsan olmaya dair türlü illetle boğuşurken bu pansiyona sığınmışlardır adeta. Ve herkesi kuşatan, kucaklayan “okyanus deniz”, hepsi için bir kurtuluş olacaktır.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE OKUYALIM

YONCA EVCİMİK BU KİTABI ÖNERİYOR

Elif Şafak
Aşk
Doğan Kitap

Şarkıcı Yonca Evcimik fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Türkiye’de tatil için Bodrum’u tercih ediyor. Zaten kendini de yarı zamanlı Bodrumlu olarak tanıtıyor. Mardin Hasankeyf’i çok seviyor. Yurtdışında New York’u yeni bir dünya olarak görüyor. Roma’yı antik yapısı ve mimarisinden dolayı tercih ediyor. İlk fırsatta Küba’ya gitmek istiyor. Yonca Evcimik, Avare okuyucularına Elif Şafak’ın “Aşk” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÇAĞLA KUBAT BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Gripin
Sony

Sporcu ve oyuncu Çağla Kubat, sık sık seyahat ediyor. Sörf yapmak ve dinlenmek için Alaçatı, Datça ve Bodrum’u tercih ediyor. Yurtdışında Madrid, Roma, Maui Adası’nı ziyaret ediyor. İlk fırsatta Güney Afrika ve Brezilya’ya gitmek istiyor. Çağla Kubat, Avare okuyucularına Gripin’in kendi adını taşıyan albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!