Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 00:00

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AVARE’NİN ŞİİRİ

ISLIK

Yeltenir çoğu bağnaz kişi
El-ayak değmemişliklere
Oysa oracıklara çoktan çökmüştür
Bir bulanık bir sunturlu sevi

Yani kuşuçar-kervangeçer’lerde
O kurnaz gök tırmalar seni
Bildiğin mi sandığın mı hiçlik
Dur hele az ilerde

Eve dönebildiğim gecelerde
Niye yoksun ya da niye yarım
Eh ben de bir çılgın ıslığa uyup
Yeniden sokağa çıkıyorum.

Metin Eloğlu

SEYAHATTE NE OKUYALIM

OSMAN MÜFTÜOĞLU  BU KİTABI ÖNERİYOR

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, seyahat etmeyi çok seviyor. Bodrum’un sağlıklı ve temiz havasından vazgeçemiyor. Ege ve Akdeniz kültürünü seven Müftüoğlu, Ayvalık’ı sakinliğinden dolayı tercih ediyor. Doğduğu Anamur’u kendi kültürünü yansıttığı için beğeniyor. Yurtdışında özellikle İtalya’ya seyahat etmekten hoşlanıyor. Fırsat buldukça Toskana’ya ve Floransa’ya gidiyor. Yunan adalarında tatil yapmaktan keyif alıyor. En kısa zamanda St. Petersburg’a seyahat etmek istiyor. Osman Müftüoğlu, Avare okuyucularına Alex Rovira’nın “İyi Hayat” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

Haberin Devamı

GÜLER KAZMACI  BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Sunucu, yazar Güler Kazmacı, sık sık seyahat ediyor. Bir doğa tutkunu olan Kazmacı, Dalyan’ı, Muğla’daki Akyaka ilçesini ve Saros Körfezi’ni, doğası ve sakinliği için tercih ediyor. Yurtdışında İsviçre ve Yunan adalarını, insanların sokakta bile birbirlerine saygılı davranışları nedeniyle seviyor. Cape Town’u ise üzüm bağları, beyaz kumsallar, penguen koyu, fok adası ve farklı ülkelerden kişilerle keyifli zaman geçirilebildiği için tercih ediyor. İlk fırsatta Tibet’i görmek istiyor. Güler Kazmacı, Avare okuyucularına Norah Jones’un “Not Too Late” isimli albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

47. Samuray Stephen Hunter Doğan Kitap

Amerikalı sinema eleştirmeni ve romancı Stephen Hunter (63), çok satanlar listelerine giren 47. Samuray’ı ”Elinde paha biçilmez bir samuray kılıcı varsa, hayatta kalmak için öldürür müsün” sorusu etrafında kurgulamış. Ömrü savaşmakla geçen Bob Lee Swagger, Vietnam Savaşı’nda keskin bir nişancı, sonra da özel detektif olarak çalışmıştır. Artık savaşmak zorunda olmadığını düşündüğü bir dönemde, esrarengiz bir ziyaretçi tüm hayatını altüst eder: Albay Philip Yano. Yano, Amerika’ya babasının samuray kılıcını bulmak için gelmiştir. En son 1945’te, İvo Cima Muharebesi’nde Bob’un babasının elinde olduğu bilinen bu kutsal kılıcın sahibine siyasi güç bahşedeceğine inanılmaktadır. Bob kılıcın peşine düştüğünde karanlık güçlerle karşılaşır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!