GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

AĞAÇ OLDUM



Bir ağacın altından geçiyordum

Ne olduysa oldu bir anda

Ayrılıverdim kendi kendimden.

Haşhaş çiçeği oldum güneşte eğik,

Kaplumbağa kabuğu, düğün evi,

Sayıklama oldum, bir dolu ad.

Kör bir Tanrı gibi rüzgárı yeden

Taç yaprağı oldum, yüzyıl oldum,

Bir böcek gibi küçücük bir an.

Bir ağacın altından geçiyordum

Ağaç oldum kendi kendine giden

Gördüm toprağa batmış birini.



Melih Cevdet Anday

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Tutankamon Son Sır/Christian Jacq/Doğan Kitap

Mısırbilimci ve romancı Christian Jacq, 30’un üzerinde dile çevrilen ve adını dünya çapında duyuran Eski Mısır konulu roman dizilerine imza attı. Uzun bir aranın ardından da Mısırbilim alanındaki derin bilgisini ortaya koyan, yüksek ritimli bir aşk ve macera romanını çıkardı. Konusu kısaca şöyle: 1951’de Mısır tahtında zalim Kral Faruk oturmakta. Amerikalı avukat Mark Wilder aldığı imzasız mektuptaki çağrıya uyarak gerçekte kim olduğunu öğrenmek üzere firavunların topraklarına ayak basar. Kahire’nin Hıristiyan mahallesindeki bir kilisede, büyük Amon rahiplerinin soyundan gelen, tuhaf güçlere sahip bir din adamıyla buluşur. Papaz Pakom’un yaptığı açıklamalarla hayatı altüst olan genç avukat, kendisine önerilen çok riskli bir görevi kabul eder: Tutankamon’un son sırrını, bizzat firavunun özenle gizlediği hazineyi bulacaktır. Tutankamon’un mezarının açıldığı günden beri aranan kayıp hazine, tıpkı firavunu ebedi uykusunda rahatsız edenlerin uğradıkları değişmez lanet gibi, bir efsane haline gelmiştir. Mark, delicesine aşık olduğu güzel Kıpti kızı Atiye’nin de yardımıyla, firavunların koruyucu büyüsünün yok olmaya yüz tuttuğu, kötülüğün pençesinde yalnız ve çaresiz kalma tehdidi altındaki Mısır’ın sancılı dünyasına dalar.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ALP KORKMAZ BU KİTABI ÖNERİYOR

Nazım Hikmet/Bütün Şiirleri/Yapı Kredi

Oyuncu Alp Korkmaz, fırsat buldukça seyahat ediyor. Çanakkale’ye arkadaşlarını görmek için giden genç oyuncu, Göcek’te tekne turu yapmayı seviyor. Behramkale’yi tarihi dokusundan dolayı tercih ediyor. Mardin’i merak ediyor. Yurtdışında New York’u ’’yaşayan şehir’’ olarak adlandırıyor. Paris’in romantizmine ve rahatlığına bayılıyor. Miami’de denize girmek hoşuna gidiyor. Moskova’ya yakın zamanda seyahat etmek istiyor. Alp Korkmaz, Avare okuyucularına Nazım Hikmet’in ’’Bütün şiirleri’’ adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SİNEMKOBAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yaşar/Dem/Seyhan Müzik

Her fırsatta tatile çıkan oyuncu Sinem Kobal, seyahat etmeyi çok seviyor. Farklı düzeni tarihi evleri için Alaçatı’ya gidiyor. Fethiye’de tekne turu yapıyor. Küçük yaşlardan beri gittiği Bodrum’dan vazgeçemiyor. Karadeniz turu yapmak istiyor. Yurtdışında Miami’ye gitmekten keyif alıyor. Konser ve gösteriler için Los Angeles’ı tercih ediyor. Barcelona’nın tarih kokan sokaklarında geziyor. Sinem Kobal, Avare okuyucularına Yaşar’ın son albümü "Dem"i öneriyor.
False