Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

Kalamış

ilk seni duydum alnımda

zamanına bulanmış güneş, takvim

bütün yazlar o yaza çıkar

ben evlerden sonra

sana dönmek isterdim



bir aşkı anlamadan, anlamadan

martıları her duyduğumuzda

ıssız günler için yıkıntı

su sesleri vardı

yıllar önce bir temmuzda



dünyaya hep senden baktım

kalbine çok hatıra bıraktım Kalamış

bir gün o sokaktan geçerler desin:

bu kıyıda bir melek ağlamış

Can Bahadır Yüce



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Üç Kadın Üç Pırlanta

Lauren Weisberger

Altın Kitaplar


Üç Kadın Üç Pırlanta, Lauren Weisberger’in yeni kitabı. Weisberger’i eski deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı, sonrasında sinemaya da uyarlanan ilk romanı Şeytan Marka Giyer’den hatırlayabilirsiniz. Bu kitabı New York Times’ın en çok satanlar listesinde bir numaraya çıkıp 30 ülkede yabancı dile çevrilmişti. Weisberger yeni kitabını da üç kadın, üç hayat ve evlilik hayalleri üzerine kuruyor. Konusu kısaca şöyle: Emmy, nişanlanmaya bir adım kala 23 yaşındaki bir çıtır uğruna erkek arkadaşı tarafından terk edilir. Gelinliği ve düğün hayalleri bir anda suya düşer. Arkadaşları, yaşadığı hayal kırıklığını unutması için erkeklerle gününü gün etmesini tavsiye eder. Ama Emmy için sorunun çözümü gerçekten bu mudur? Leigh, yayıncılık dünyasında hızla yükselen başarılı bir kadındır. İyi bir işi, herkesin hayran olduğu bir erkek arkadaşı vardır. Ama edebiyat yazarı Jesse Chapman’ın son eserini yayına hazırlarken bu pırıltılı yaşamın içindeki çatlakları ve karanlık köşeleri fark etmeye başlar. Gerçek Leigh’in yaşamı acaba hangisidir? Adriana, ünlü bir mankenin güzel kızıdır. Ama Adriana’nın annesi, 30’una yaklaşmakta olan kızına, artık evlenmesi gerektiği gerçeğini sık sık hatırlatır. Acaba annesi gerçekten haklı mıdır?

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

JESS MOLHOBU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pearl Jam

Ten


Sunucu Jess Molho, sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Yurtiçinde Ayvalık, sessizliği, doğası ve yemekleriyle ilk tercihi. Bozcaada’yı bakir buluyor ve ailesiyle yaşamak istediği yer olarak tanımlıyor. Karadeniz’in doğasını seviyor. Mardin’i merak ediyor. Yurtdışında, annesi İtalyan olduğu için İtalya’ya karşı bir sempati duyuyor. İsviçre’yi çocukluğunun en güzel zamanlarını geçirdiği için seviyor. Yunanistan’ın yakın ve hesaplı olması hoşuna gidiyor. Uzakdoğu’ya seyahat etmek istiyor. Jess Molho, Avare okuyucularına Pearl Jam’in "Ten" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ARZU KAPROL

BU KİTABI ÖNERİYOR


Paulo Coelho

Portobello Cadısı

Can Yayınları


Modacı Arzu Kaprol, seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Ayvalık Cunda’yı evleri, mimarisi, balıkları ve restoranları için tercih ediyor. Adaya toprak yoldan ulaşıldığı günlerde her yaz ailesiyle yaptığı seyahatlerin kendisi için vazgeçilmez olduğunu söylüyor. Bu yaz sörf yapmaya başladığı Çeşme’nin kendisi için tutku haline geldiğini belirtiyor. Kalkan’ı denizi ve günbatımlarıyla hem romantik, hem de dünyadan tamamen ayrı bir yer olarak görüyor. Sapanca’yı İstanbul’a çok yakınken duygusal olarak çok uzak hissi verdiği için tercih ediyor. Nemrut Dağı’nı, Hatay’daki ipek tezgahlarını ve Karadeniz yaylalarını merak ediyor. Yurtdışında Koh Samui Adası’nı denizi ve SPA’ları için tercih ediyor. Londra’nın bitmek bilmeyen enerjisi hoşuna gidiyor. Como’ya dinginliği ve göl manzarası için gidiyor. Afrika, Peru ve Meksika’ya seyahat etmek istiyor. Arzu Kaprol, Avare okuyucularına Paulo Coelho’nun "Portobello Cadısı" kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!