Av yasağına uymayana ruhsat cezası

Güncelleme Tarihi:

Av yasağına uymayana ruhsat cezası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 17:59

Av yasağına uymayana ruhsat cezası

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen ikinci Balıkçılık Çalıştayı kapsamında denizlerdeki kirliliğe bağlı olarak su ürünleri stoklarının hızla azaldığı belirtilerek 1 Nisan- 1 Eylül tarihleri arasındaki av yasağına aykırı davranan teknelere ruhsat iptali yaptırımı getirilmesi önerildi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konferans salonunda yapılan 'Balığın Çığlığı' adlı çalıştayda sektörün sorunları görüşüldü. Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Su Ürünleri Merkez Birlik Başkanı Ramazan Özkaya, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Halit Filiz, Prof. Dr. Vahdet Ünal ve Dr. Celalettin Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı çalıştay yaklaşık yedi saat sürdü. Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, su ürünleri stoklarının hızla tükendiğini belirtti.

Su Ürünleri Merkez Birlik Başkanı Ramazan Özkaya ise "İnsan nüfusunun artması, iklimlerin değişikliği ile denizlerimiz gittikçe kirlenmektedir. Ülkemizde gittikçe azalan bir stoklarımız var bunu eski haline getirebiliriz. Biz dedelerimizden bu denizleri çok balıklı aldık, çocuklarımıza geçimini sağlayabilecek şekilde teslim etmeliyiz. Denizleri korumamız lazım, denize yatırım yapmalıyız ve bu sürdürebilirlik olmalıdır" dedi.

Çalıştayın öneriler bölümünde ise, gırgır ve trol avcılığının yasaklandığı 1 Nisan- 1 Eylül tarihleri arasında, her türlü uzatma ağının 4 bin metre ile sınırlandırılması, Bakanlığın elindeki verilere göre balıkçı teknelerine yıllık kota uygulamasının konulması görüşüldü. Ayrıca Fish Finder cihazlarına düzenleme getirilmesi ve avlanma yasak kısıtlamalarına aykırı davranan teknelerin ruhsatlarının ilk seferde 1 ay, ikinci seferde 3 ay, üçüncü seferde tamamen iptal edilmesi için talepler dile getirildi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

Fotoğraf

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!