Av tüfeğiyle vurulan 'Nazlı'ya yuva aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Av tüfeğiyle vurulan Nazlıya yuva aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 13:55

Av tüfeğiyle vurulan 'Nazlı'ya yuva aranıyor

Haberin Devamı

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- BİLECİK'in Pazaryeri İlçesi yakınlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından av tüfeğiyle sırtından vurularak yaralanan, bir hayvansever tarafından Eskişehir'e getirilen 10 aylık dişi çoban köpeği, Ankara'da ameliyat ettirildi. Tekrar Eskişehir'e getirilen 'Nazlı' adlı köpeği sahiplenecek aile aranıyor.
Eskişehir'de bir şirkette çalışan İbrahim Baba, geçen 24 Ocak'ta iş için gittiği Bilecik'in Pazaryeri İlçesi'nden Eskişehir'e dönerken Bilecik-Bozüyük karayolu Pazaryeri yol ayrımında karların üzerinde bir köpek gördü. Aracında sürekli olarak sokak hayvanları için yiyecek bulunduran İbrahim Baba, yiyecek vermek için yanına yaklaştığı köpeğin yaralı olduğunu anlatı. İbrahim Baba, yaralı köpeği Eskişehir'deki bir veteriner kliniğine getirdi. Burada veteriner Naci Uncu tarafından muayene edilen ve röntgen filmi çekilen köpeğin sırtında ve belinde çok sayıda av tüfeği saçması olduğu belirlendi. Yarı felçli durumda olan köpek, hayvanseverlerin desteği ile İbrahim Baba tarafından ameliyat için Ankara'daki Veteriner Tıp Merkezi'ne götürüldü. Burada ameliyat edilen çoban köpeği 10 gün sonra tekrar Eskişehir'e getirildi. Hayvansever İbrahim Baba, köpeğe 'Nazlı' adını verdiklerini belirterek, "Ankara'daki ameliyatı başarı geçti. Ayaklandı, şuan yürüyor. Saçmaların büyük kısmı çıkartıldı ama kemik kısmında kaynayanlar riskli olduğu için alınmadı. Ama büyük çoğunluğu temizlendi ameliyatla. Şuanda yürümesinde hiçbir sıkıntı yok. Eşim ona 'Nazlı' diyor. Sesi soluğu çıkmıyor kızımızın" dedi.
"NAZLI KIZIMIZA AİLE ARIYORUZ"
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi olan Eskişehir Kelebek Derneği Başkanı Semra Onal da av tüfeğiyle vurulan köpeğin Ankara'daki tedavisini Eskişehirli bir bilgisayar mühendisinin üstlendiğini söyledi. 'Nazlı' adlı köpeği sahiplenecek bir aile aradıklarını belirten Onal şöyle konuştu:
"Nazlı'ya ona çok güzel bakacak, sevgi ve şefkat gösterecek, asla bir daha sokağa terk etmeyecek bir ev arıyoruz. Nazlı bir Kangal. Hatta çift tırnaklı dediğimiz yani arka tarafta beşinci altıncı tırnakları da var. Eskişehir'de veya civar illerde Nazlı kızımıza çok değer verecek, bir daha onu üzmeyecek bir aile arıyoruz. Kelebek Derneği'ne 0532-365 64 82 nolu telefondan ulaşabilirler. Ben her şeyden önce İbrahim Baba'ya gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. O olmasa bu hayvan bugün hayatta değildi."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!