Aurelio'nun menajeri kafa karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Aurelionun menajeri kafa karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 00:00

Futbol hayatını İspanya'nın Real Betis takımında sürdüren Mehmet Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu, Galatasaray'dan teklif alıp almadıkları sorusuna "Galatasaray'dan teklif aldık da diyemem almadık da. Aurelio ve ben Sevilla'da olacağız. Orada gelişmeleri değerlendireceğiz" şeklinde cevap verdi. Tutumlu ayrıca, Federasyon'nun Fenerbahçe'nin emrinde olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Tutumlu, "Tahkim Kurulu uyumasın, transfer sezonu geçiyor; hala Aurelio konusuna çözüm bulamadılar. Neden Federasyon buna engel olmuyor, neden Tahkim Kurulu bu kadar ağır gidiyor. Tahkim Kurulu karar verecekse versin, vermeyecekse desin ki biz bu kulübün (Fenerbahçe'nin) istediği doğrultuda çalışmak isteriz desin" dedi.

İşte Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu'nun, Türkiye Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe'yi hedef alan ve Galatasaray ile ilgili sözleri:

GALATASARAY KONUSUNDA YORUMU SİZ YAPIN

Galatasaray'dan teklif aldığımız konusunda konuşmak istemiyorum. Bunu sizin yorumunuza bırakıyorum. Galatasaray'dan teklif aldık da diyememem almadık da. Aurelio ve ben Sevilla'da olacağız. Orada gelişmeleri değerlendireceğiz.

Haberin Devamı

Mehmet, Sevilla'ya geliyor. Kendisiyle bulaşacağız. Doktor kontrolünden geçecek, ardından da takım çalışmalarına başlayacak. Mehmet iddia edildiği gibi sahalara dönmek için Ekim'e kadar beklemeyecek. Mehmet tabiri caiz ise inanılmaz bir adam... Maksimum üç haftada maç oynayabilecek seviyeye gelecek.

"FENERBAHÇE İSTİYOR, FEDERASYON HANÇERLİYOR"

Bir kulüp çıkıyor, ben buranın hakimiyim, ben bunu böyle yaparım, ben bunu şöyle yaparım diyor. Karar çıkarıyorlar, yasal olmayan bir karar şimdi de Tahkim Kurulu ağır gidiyor. Çıkaracaksanız çıkarın kararı. Bizim avukatımız orada ama kimse bilgi vermiyor. Milli bir oyuncuya neden bunu reva görüyorlar. Adam biraz utanır. Aurelio Türk Milli Takımı için oynuyor. Federasyon için yapmadığı fedakarlık kalmadı bu Mehmet Aurelio'nun. Ne istiyorlar Mehmet'den... İki de bir Federasyon tarafından hançerlenen bir oyuncu... Bana göre Aurelio'yu Türkiye Futbol Federasyonu hançerliyor. Fenerbahçe'ye diyet borcu var. İnanın bana bu olaydan tiksiniyorum... Ayıptır, kararını vereceksen ver. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda Fenerbahçe'nin avukatları vardı, o kararı çıkardılar. Tahkim Kurulu'nda da mı Fenerbahçe var. Her yerde Fenerbahçe mi var?

"FENERBAHÇE YALAN DOLAN BİR KARAR ALDIRDI"

Haberin Devamı

Tüm Türkiye bilsin bu işin peşini bırakmayacağız. CAS'A gideceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu'nu da mahkemeye vereceğiz. Artık bu işi utanılacak noktaya getirdiler. Sen bu adama yarın hangi yüzle gel Milli Takım'da oyna diyeceksin? Ben ne düşünüyorsam Aurelio da aynısını düşünüyor. Sözlerimin altına imzasını atar. Bu olay nedeniyle Milli Takım'a gitmemezlik yapmaz. Milli Takım'a çağrıldığı anda gitmek zorunda... Ama federasyonun en değerli oyuncusuna bunu yapması doğru mu?

Futbol Federasyonu ayıbın altından nasıl kalkacak. Fenerbahçe yalan dolan bir karar üzerine 5 milyon 250 bin dolar almak istiyor. Bunun haksız bir karar olduğunu biliyor. Federasyon'dan da bu haksızlığa ortak oluyor. Çanak tutuyor. Bu koşullarda kiminle görüşeceksin. Kime neyi anlatacaksınız?

Haberin Devamı

AURELİO'YU İSTEDİLER AMA AZİZ YILDIRIM İŞİ BOZDU

Dana önce Fenerbahçe yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve Ali Yıldırım'la görüştük. Transfer konusunda uzlaştık, fiyat ve diğer konularda anlaştık. Aurelio'yu alacaklardı. Ben Real Betis Başkanı Lopera'yla görüşmeye gittiğim anda fikirlerini değiştirdiler. Gerekçesini Fenerbahçe'ye sormanız gerekir. Fenerbahçe'de gerekçe olmaz ki... Bir kişinin karar verdiği ortamda gerekçeler olur mu? Asıl sorun Aziz Yıldırım... Aziz Yıldırım, Mehmet'i tekrar istedi, biz onlara geri gelmek istiyoruz demedik ki! Bize bu teklifle geldiklerinde ben onlara dedim ki Mehmet Aurelio da Türkiye'ye dönmek istiyor. Dışarından da teklifler var. Hatta Şekip Mosturoğlu, Mehmet'le de telefonla görüştü. Ben Türkiye'ye dönmek istiyorum. Üç büyük kulüpten birine dönerim. Fenerbahçe olursa fena olmaz ama profesyonelim dedi.

Haberin Devamı

MEHMET "FENERBAHÇE'YE GİDERİM" DEMEDİ

Mehmet hiçbir zaman Fenerbahçe'ye dönmek istiyorum demedi. Üç büyük takımdan biri olabilir dedi. Mehmet çok iyi biliyor ki eski federasyon yönetim kurulu üyesi şimdi ise Fenerbahçe Asbaşkanı olan Şekip Mosturoğlu, Mehmet aleyhindeki bu davayı çıkardı. Fenerbahçe korkuyor, Aurelio Türkiye'de bir başka kulübe döner ve çok iyi oynarsa bizim için problem olur diye çekiniyor.

"FEDERASYON AZİZ YILDIRIM'IN GÜDÜMÜNDE"

Eğer Federasyon gerçek federasyon ise federasyonluğunu yapsın oyuncusunu, milli oyuncusunu arkadan hançerlemesin. Şimdiye kadar hançerledi yeter artık. Federasyon bu konuda cevap veremez. Ben onlara bu lafları üç aydır söylüyorum. Suçlu oldukları için cevap veremiyorlar. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nereye bağlı, neden o kadar çok Fenerbahçeli var o kurum içerisinde bunların hepsi soruşturulsun!

Haberin Devamı

Federasyon bu konuda Aziz Yıldırım'ın istekleri doğrultusunda hareket etmektedir ve Aurelio'yu cezaya çarptırmak istemektedir.

Federasyon'a güvenemem ama bana anlattıklarına göre Tahkim Kurulu Fenerbahçe'nin emrinde olmayan bir kurummuş. Bir ülkenin federasyonunun bu kadar karmaşık ilişkiler içerisine girmesi bana utanç veriyor.

"250 SENT BİLE ÖDEMEYİZ"

Aurelio Fenerbahçe'nin istediği 5 milyon 250 bin doları ödemeyecek. Bir defa Fenerbahçe bunu kafasına koysun. Fenerbahçe'ye 250 sent ödemeyiz. CAS'a gideriz İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideriz. Aurelio'yu kimseye yem etmem.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!