Audi elektrikten sonra hidrojeni denedi

Güncelleme Tarihi:

Audi elektrikten sonra hidrojeni denedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 03:32

Elektikle çalışan çevreci SUV modeli E-Tron Quattro’dan sonra geleceğin teknolojisi olarak düşünülen hidrojenli araç modasına uyan Audi, ‘Q6 H-Tron’ isimli konseptini ilk kez Detroit Fuarı'nda tanıttı.

Haberin Devamı

Detroit Fuarı’nda sahne alan Audi, geleceğin teknolojisi olarak düşünülen hidrojenli araç modasına uydu. Elektrikle çalışan çevreci SUV modeli E-Tron Quattro modelinden sonra bu kez hidrojenli H-Tron konseptine geçen Audi, ‘Q6 H-Tron’ isimli konseptini ilk kez Detroit Fuarı’nda sergiledi. Dün kapılarını ziyaretçilere açan Detroit Otomobil Fuarı, 24 Ocak'a kadar açık kalacak. 

Tesla’nın Model X’ine rakip olacak olan Q6 H-Tron, 2018’de piyasaya çıkacak. 429 beygir güç üreten 3 elekrikli motorun yer aldığı Audi’nin yeni SUV modeli tam şarjla 500 kilometre yol katedebiliyor. Q6; Hyundai ix35 Fuel Cell, Toyota Mirai ve Honda FCV ile birlikte hidrojenli ürünler arasındaki yerini alacak.

H-Tron Quattro'nun güç organları 3 adet hidrojen tankı, ön ve arka aksta yer alan birer elektrik motoru ve şasinin ortasındaki pil hücresinden oluşuyor. H-Tron Quattro’nun ilginç donanımlarından birisi de otonom sürüş sistemi. Araçtaki asıl işi hidrojen tankları görse de lityum iyon pil hücresi de kısa süreli itici güç sağlıyor.

Haberin Devamı

Hidrojen sistemiyle 148 beygir güç elde eden otomobil, destek kuvvetlerden de 134 beygir güç daha üretiyor. Toplamda 550 Nm tork üretebilen H-Tron Quattro'nun 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyenin altında tamamlayabileceği söyleniyor.

60 km/s sürate kadar olan süratlerde kendi kendisini kullanabilen H-Tron Quattro da sürücüsüz bir şekilde park etme özelliği bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!