AÜ'de yeni akademik yıl başladı

Güncelleme Tarihi:

AÜde yeni akademik yıl başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 14:52

AÜ'de yeni akademik yıl başladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), 2017-2018 akademik yılı yaklaşık 74 bin öğrencisiyle başladı. AÜ ailesine bu yıl 16 bin 108 yeni öğrenci katıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 22 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 7 enstitü yeni eğitim- öğretim yılına başladıklarını söyledi. Bilimsel çalışmaların yanı sıra sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle öğrencilere evrensel standartlarda bir eğitim hayatı sunduklarını belirten Prof. Dr. Ünal, üniversitenin hem yurt içinden hem de yurt dışından her geçen yıl daha fazla öğrenci tarafından tercih edildiğini söyledi.

16 BİN YENİ ÖĞRENCİ

2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı, uluslararası öğrenci sınavı, özel yetenek sınavları, lisansüstü eğitim sınavları sonuçlarına göre 16 bin 108 yeni öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığına işaret eden Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Böylelikle toplam 73 bin 791 öğrencimiz oldu. Yükseköğrenim için üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.

YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI

Her geçen yıl uluslararası öğrenci talebinde de artış yaşandığını ifade eden Rektör Ünal, "Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Hollanda, Almanya, Özbekistan, Kırgızistan, Çin başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından öğrencimiz var. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için 557 uluslararası öğrenci bizi tercih etti. Geçen yıl 1654 olan uluslararası öğrenci sayımız 2 bini geçti" dedi.

ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ

Rektör Ünal, öğrenci taleplerinin her yıl artmasında sunulan eğitim imkânları ve sosyal olanakların yanı sıra öğrenci memnuniyetine verdikleri önemin de etkili olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz aylarda üniversite öğrencilerinin üniversitelerden tatmin olma düzeylerini belirlemek amacıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'na göre devlet üniversiteleri içerisinde 4'üncü sırada yer aldıklarına vurgu yapan Mustafa Ünal, "Uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerden tatmin olma düzeylerini belirlemek amacıyla yapılan araştırmada devlet üniversiteleri içerisinde 5. sırada yer aldık. Bu sıralamalar öğrencilerin tercihinde önemli bir etken" diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Ünal, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan eğitim-öğretim yılının 18 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!