AÜ'de uluslararası medya çalışmaları kongresi

Güncelleme Tarihi:

AÜde uluslararası medya çalışmaları kongresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 15:14

AÜ'de uluslararası medya çalışmaları kongresi

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Medya Çalışmaları Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

'Yeni Medya ve Görsel Kültür' temasıyla düzenlenen etkinliğin ilk sunumunu Salzburg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Elisabeth Klaus yaptı. Kongrenin onur konukları listesinde ise Atılım Üniversitesi'nden Prof. Dr. İrfan Erdoğan ve Prof. Dr. Korkmaz Alemdar yer alıyor.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, “Kongremize katılan tüm araştırmacılara, kongremizin gerçekleşmesine katkı sağlayan Antalya Üniversite Destekleme Vakfı başta olmak üzere diğer tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İletişim Fakültesi böyle bir kongre organize ettiği için teşekkür eden Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal ise "Öğrencilerimiz takdir ederler ki çok güzel bir şehirde, çok güzel bir kampüste, çok güzel bir fakültede okuyorlar. Bu kongre iletişim fakültesinin farklı bir alanda da iddialı olduğunu gösteriyor. Yani kuramsal, sadece performanslarla, ödüllerle yetinmeyip artık bu işin mutfağında da yer almak istediğinin göstergesi, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de iletişim alanına öncülük etmeyi planlayan kongre, uluslararasılaşmayı da önemseyerek kuramsal çalışmalara ve bilimsel araştırmalara giderek daha fazla katkı sunmayı hedefliyor. İlki 2013 yılında gerçekleştirilen kongrenin elde ettiği ilgi ve başarıyı, bu yıl düzenlenecek 8 oturumda yer alan 71 bildiri sunumu ile artırarak devam ettirmesi bekleniyor.Kongre, 23 Nisan Cumartesi günü sona erecek.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!