AÜ'de kimya olimpiyatı düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

AÜde kimya olimpiyatı düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 12:48

AÜ'de kimya olimpiyatı düzenlenecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümü tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Antalya Kimya Olimpiyatı başvuruları başladı.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Memduh Sami Taner, Kimya olimpiyatlarının 4-5 Mayıs tarihlerinde yapılacağını söyledi. Olimpiyatlara 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin başvuru yapabileceğini kaydeden Doç. Dr. Taner, "İki oturum halinde yapılacak olimpiyatın ilk günü çoktan seçmeli test şeklinde olacak. İkinci gün kimya bilim kültürüne dair bilgileri yoklayan sorularla interaktif yarışma şeklinde yapılacak" dedi.

Türkiye'de bilim, araştırma, teknoloji ve patent üretimi yapmaya istekli, niteliği yüksek genç insan kaynağına ihtiyacı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Memduh Sami Taner, "Akdeniz Üniversitesi olarak temel bilimsel becerileri yüksek öğrenciler için üniversitemizin ve kimya bölümünün tercih sebebi olması açısından bu olimpiyatın çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Bilim Kurulu Başkanı ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç'ın desteğiyle düzenlenen olimpiyatın jürisinde öğretim üyeleri Doç.Dr. Edip Bayram, Doç.Dr. Önder Topel ve doktor öğretim üyesi Nadir Kiraz yer alıyor" dedi.

Antalya Kimya Olimpiyatı'na son başvuru tarihinin 23 Nisan olduğunu söyleyen Taner, gençleri olimpiyata katılmaya davet etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!