AÜ’de 11 bin öğrenci için mezuniyet töreni

Güncelleme Tarihi:

AÜ’de 11 bin öğrenci için mezuniyet töreni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 20:34

AÜ’de 11 bin öğrenci için mezuniyet töreni

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ- Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) ­- AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) 2016-2017 yılı mezuniyet töreninde öğrenciler, taşıdıkları ilginç pankartlarla mesaj verdi.
AÜ Stadyumu'nda 11 bin öğrenci için düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin yapıldığı üniversite stadyumunun tribünleri tamamen dolarken, bazı aile ve öğrenciler stadın dışında kaldı.
PANKARTLARLA MESAJ VERDİLER
Öğrenciler seremonide birbirinden ilginç pankartlar taşıdı. 'Yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı 70'inde bile, mesela ZEYTİN dikeceksin', 'Dursun Özbek İstifa' 'A.A'ya göre bile mezunuz', 'Açlık grevinin 93'üncü günde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya özgürlük', 'Yüksek lisansa alacak mısınız, yoksa polis mi çağıralım' taşınan pankartlar arasında yer aldı. Seremonide pankartla yürümek isteyen ülkücü gruba polis izin vermezken, polis telsizden sık sık pankart uyarısı yaptı.
SORUMLULUĞUNUZ TÜRKİYE İLE SINIRLI DEĞİL
Mezuniyet töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ailelere yönelik "Sizler bütün imkanları seferber ettiniz. Bugün gurur gününüz, evladı mezun olan bir kardeşiniz olarak da ben de gururluyum" dedi. AÜ'nün akademik kadrosu, kaliteli eğitimi ve uygulamalardaki başarısıyla Türkiye'nin yükselen yıldızı olduğunu belirten Çavuşoğlu, üniversitenin dünyadaki itibarının her gün arttığını kaydetti. Dünyanın her yerinden AÜ'de okumak için öğrenciler geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"İyi kötü 4-5 yılı geride bıraktınız. Hayatınızda yeni sayfa açılıyor. Elbette hedefleriniz var. Bu hedeflerinize ulaşmak için çalışmaya devam edeceksiniz. Bizim de Türkiye için hedeflerimiz var. Türkiye hedeflerine sizin omuzlarınızda yükselecektir. Hedeflerinizi koyarken Türkiye'nin, Türkiye'den büyük olduğunu unutmayacaksınız. Hayatın bütün evrelerinden geçmiş ağabeyiniz olarak söylüyorum, hayatın her alanında boşluklar olacak. Bunlar geçici boşluklardır. Hedeften sapmayacağız. Sizlere tavsiyem hiçbir zaman pes etmeyin. Benim felsefem bu olmuştur. Dünyanın her yerinden gelen öğrenciler, sizler Türkiye ile ülkeleriniz arasında gönül elçileri olacaksınız. Size Türkiye'nin kapıları her zaman açıktır."
AVRUPA'DA 5.2, TÜRKİYE'DE 5.8
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ülkelerin geleceğinin iyi eğitim almış kalifiye insan gücüne bağlı olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinin milli gelirden eğitime ayırdığı pay yüzde 5.2 iken Türkiye'de bu oranın 5.8 olduğunu vurgulayan İsmet Yılmaz, geleceğin öğrencilerini vicdanı ve fikri hür, bilim ve teknolojiye yön veren, özgüven içinde bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini aktardı. Yılmaz, "Eğitimde kalite ve fırsat eşitliğini sağlamak eğitimdeki değişmez hedefimizdir. Türkiye'de bugün itibariyle 184 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerde okuyan öğrenci sayımız 7 milyon 300 binin üzerinde iken, öğretim üyelerinin sayısı 150 binin üzerindedir" dedi.
ÜNİVERSİTELER İHTİSASLAŞACAK
Üniversitelerin bulundukları bölgeye katkı vermesi için farklı alanlarda ihtisaslaşmasını istediklerini belirten Bakan Yılmaz, bu amaca yönelik Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından çalışma başlatıldığını söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:
"Yüksek eğitim kurumlarının idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli yüksek öğretim kalite kurulu çalışması tamamlandı. Yasa meclis gündemine geldi. Yüksek öğretim alanındaki istihdam odaklı politikaların oluşturulması ve geliştirilmesiyle buna bağlı yeni açılacak eğitim programları ve kontenjanların planlamasına yönelik süreçlerde görüş ve önerilerde bulunmak üzere danışma kurulları oluşturulacak. Bir diğer çalışmamız meslek yüksek okulları koordinasyon kurullarının kurulmasıdır. Ülkemizin bugünü, dününden daha iyi, yarını bugünden daha iyi olacaktır."
'DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLUN'
Prof. Dr. Mustafa Ünal, öğrencileri kutlayan bir konuşma yaptı. Dünyanın hızla değiştiğine dikkati çeken Prof. Dr. Ünal, üniversitelerin değişmekle sınırlı kalmayıp değişime öncülük yapan kurumlar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ünal, "Ülkenize ve topluma faydalı olacağınıza güvenim tamdır. Üniversiteniz ile bağınızı güçlendirmenizi dilerim. Değişimin öncüsü olun. İnsanı insan yapan değerlerden ödün vermeyin. Hayal etmekten çekinmeyin. Risk almaktan kaçınmayın. Size sağlanan olanakları asla unutmayın" dedi. 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, bakanlara hediye verdi. Ardından fakültelerinde derece elde eden öğrenciler yaş kütüğüne plaka çaktı. Törenin finalinde ise bütün öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!