AÜ ve THY'den havacılıkta iş birliği

Güncelleme Tarihi:

AÜ ve THYden havacılıkta iş birliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 11:44

AÜ ve THY'den havacılıkta iş birliği

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER) ile Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi arasında havacılık eğitimleri konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

AÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası'nda yapılan protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, THY Havacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gülmez ile yetkililer katıldı.

Protokol kapsamında üniversite öğrencileri, THY Havacılık Akademisi'nin verdiği dijital ve karma ortamda sunulan havacılık eğitimlerini, çok daha avantajlı kurs ücretiyle alabilecek ve sertifika sahibi olacak. Ayrıca öğrenci olmayan katılımcılar da uygun şartlarda sertifikalı havacılık eğitimi alabilecek. Eğitimler Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve AKHUMER bünyesinde THY tarafından bu konudaki gerekleri sağlayarak yetkilendirilen AÜ akademik personeli tarafından ulusal ve uluslararası standartlarda verilecek.

Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Üniversite olarak bölgemizdeki kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinde olduğu kadar ulusal ve uluslararası kuruluşlarla da eğitim, bilim ve teknolojik iş birliğini önemsiyoruz. Bu kapsamda yaptığımız protokol ile her iki taraf için de önemli kazanımlar sağlayacak iş birliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz" dedi.

Anlaşma kapsamında üniversitenin akademik birikimi ve yetkin akademik kadrosunun THY'nin teknik desteği ile havacılık eğitimlerine başlayacağını kaydeden Prof. Dr. Ünal, "Bu eğitimler AKHUMER'in diğer iş birliği, eğitim ve uygulama faaliyetleri ile entegre edilerek, yakın gelecekte Akdeniz Üniversitesi'ni Havacılık konusunda bir çekim merkezi haline getirecek" diye konuştu.

Ayrıca taraflar arasında yakın gelecekte, Havacılık Yönetimi ile ilgili Yüksek Lisans programının ortaklaşa düzenlenmesi konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirten Ünal, bu program hayata geçirildiği taktirde, lisansüstü dersleri sektöre yön veren dünyanın önde gelen kurum ve üniversitelerin seçkin eğitmenleri tarafından verileceğini de sözlerine ekledi.

Dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden biri olan THY'nin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Havacılık Akademisi'nin otuz yılı aşkın bir süredir eğitim hizmetlerine devam ettiğini belirten Prof. Dr. Kemal Yüksek; “Akdeniz Üniversitesi ile yaptığımız bu iş birliği havacılık sektörü için önemli bir kazanım. Akdeniz Üniversitesi'nin öğrenci potansiyeli ve iş birliği ile vereceğimiz eğitimler sonrasında havacılık sektöründe her geçen yıl büyüyen nitelikli insan kaynağını karşılamak açısından ayrıca büyük bir öneme sahip" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!