AÜ Türkiye'nin en iyiler arasında

Güncelleme Tarihi:

AÜ Türkiyenin en iyiler arasında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 15:41

AÜ Türkiye'nin en iyiler arasında

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - THOMSON Reuters öncülüğünde hazırlanan ve US News & World Report destekli 'Dünyanın En İyi Küresel Üniversiteleri' listesinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 33.7 global puanla Türkiye'de 20'nci, dünyada ise 992'nci sırada yer aldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, sıralamada belirleyici temel ölçütler arasında; evrensel bilime katkı, global araştırma saygınlığı, bölgesel araştırma saygınlığı, uluslararası dergideki yayınlar, kitaplar, alınan atıflar, uluslararası işbirlikleri, dünyada tanınırlık, mezunların global şirketlerde iş bulabilme potansiyeli, patente dönüşmüş çalışmaların yer aldığını söyledi.

Üniversitenin bölgesel ve küresel anlamda elde ettiği bilimsel başarılarına bir yenisinin daha eklenmesinden gurur duyduklarını aktaran Prof. Dr. Ünal, "Üniversite olarak, bilimsel çalışmaları önceleyen, ürünü patente dönüştürüp insanlığın yararına sunan, yüksek kalitede eğitim veren bir üniversiteyiz. Evrensel bilime katkı sağlamak, dünyanın en iyi ve en saygın üniversiteleri arasında yer almak hedefindeyiz" dedi.

Prof. Dr. Ünal, dünyanın en iyileri arasında yer almak için tüm alanlarda çalışma yapan ve bilime katkı sunan öğretim üyelerine araştırmaları, projeleri ve yayınlarıyla ilgili destek sağladıklarını anlattı.

Öncelikli hedeflerinin gelecek yıllarda bilimsel indekslerde dünyada ilk 500, Türkiye'de ise ilk 10 içerisinde yer almak olduğunu dile getiren Rektör Mustafa Ünal, "Üniversitemizin başarısında katkısı olan başta akademik personelimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza içten teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!