AÜ Batı Avrupa Programı sınavı için başvuru başladı

Güncelleme Tarihi:

AÜ Batı Avrupa Programı sınavı için başvuru başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 10:07

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Batı Avrupa Programları öğrenci seçme sınavı başvuru kayıtları başladı. Başvurular, 26 Mayıs'a kadar internet üzerinden çevrim içi olarak yapılabilecek.

Haberin Devamı

AÜ Batı Avrupa Bürosu Yükseköğretim Programları Görevlisi Serap Kurt, sınavın Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre, Avusturya ve İngiltere'deki 12 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Avrupa'daki öğrencilerin, bu programlarla evinden ve işinden ayrılmadan 30 yıldır Türkçe yükseköğretim hizmeti alabildiğini söyledi. Kurt, "Avrupa'da yerleşik lise ve dengi okul mezunu, Türkçe bilen herkesin katılabileceği öğrenci seçme sınavı sonucunda başarılı olanlar, AÜ Açık Öğretim Sistemi fakültelerine kayıt hakkı kazanabilecek" dedi.     

Kurt, üniversitenin Batı Avrupa Programları'nda işletme, iktisat, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, Türk dili ve edebiyatı, sosyoloji, halkla ilişkiler ve reklamcılık, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi, dış ticaret ve ilahiyat bölümleri olmak üzere, 10 farklı alanda 2 yıllık önlisans ile 4 yıllık lisans programları olduğunu dile getirdi.     

Haberin Devamı

"Meslek lisesi mezunlarına sınav zorunluluğu getirildi"     

Türkiye'deki meslek lisesi mezunlarının önceki yıllarda 2 yıllık programlara sınavsız kesin kayıt yaptırabildiğini ifade eden Kurt, 2017-2018 eğitim yılında bunun sona erdiğini ve meslek lisesi mezunlarına da öğrenci seçme sınavına katılma zorunluluğu getirildiğini söyledi.     

Başvuruların internet üzerinden çevrim içi olarak yapılabileceğini belirten Kurt, şöyle konuştu:
"Başvurular 'www.anadolu-uni.de' internet adresi üzerinden çevrim içi olarak yapılıyor. Seçme sınavına katılmak üzere başvuru işlemini tamamlayan adaylar başvuru çıktısı ve sınava katılım gideri ödeme belgesini Köln'de bulunan Avrupa İrtibat Bürosuna gönderdikleri takdirde sınava yerleştirilecek. Seçme sınavına katılacak adayların başvuru sırasında sistemden çıktısını alacakları belgelerin dışında başka herhangi bir belge hazırlamalarına gerek yok. 26 Mayıs mesai saati sonuna kadar başvuran öğrenci adayları, 8 Temmuz’da 7 Avrupa ülkesindeki 12 değişik sınav merkezinde yapılacak seçme sınavına katılabilecek."     

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!