'Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü' yeni edebiyatçılar kazandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü yeni edebiyatçılar kazandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 15:34

'Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı' tarafından Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Yarışma kapsamında 2016 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı ve bir romana “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü”; ayrıca 30 yaş altı erkek ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarlara da ilk roman ve ilk şiir kitabı için “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” veriliyor.

Haberin Devamı

11 yıl önce aramızdan ayrılan ünlü şair, romancı, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attilâ İlhan’ın düşüncelerini ve anısını yaşatmak amacı ile düzenlenen “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri”nin ikincisi için son başvuru tarihi olarak 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü belirlendi. Vefatının ardından, 2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri yarışması ile Attilâ İlhan’ın her eserinde yansımaları bulunan ‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesi hedefleniyor. Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı bu yarışma ile ayrıca, rahmetli Attilâ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi gençleri, kadın şair ve romancıları teşvik etmeyi de amaçlıyor. Bu çerçevede 30 yaş altı erkek ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarların ilk roman ve ilk şiir kitaplarına da “Vakıf Özel teşvik Ödülü” veriliyor.

2016 yılı içerisinde yayımlanmış eserlerin katılabileceği yarışmada, ödüle hak kazanan şiir kitabı ve roman sahibi 7.500 TL; “Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne hak kazanan ilk şiir kitabı ve ilk roman sahibi ise 2.500 TL para ödülü sahibi olacak.

2 Ayrı Seçici Kurul

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin, Onursal Başkanlığı Doğan Hızlan tarafından üstlenilen edebiyat dünyasının seçkin isimlerinden oluşan iki ayrı jürisi bulunuyor:
- Başkanlığını Selim İleri’nin üstlendiği Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Ülkü Karaosmanoğlu ve aile adına Ali Cem İlhan.
- Şiir Seçici Kurulu’nun Başkanı Metin Celal; üyeler A. Ali Ural, Haydar Ergülen, Hüseyin Yurttaş ve aile adına Kerem Alışık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!