ATTDER'den diziye kınama

Güncelleme Tarihi:

ATTDERden diziye kınama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 10:41

ATTDER'den diziye kınama

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - ACİL Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Burdur Şube Başkanı ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Esengül Aladağ, özel televizyon kanalında yayınlanan dizide yer alan bir sahnede "Paramedik al sedyeni kaybol" şeklinde ibarenin yer almasına tepki gösterdi.

ATTDER Burdur Şube Başkanı Esengül Aladağ, "Hayatınızın en zor anında yanınızda olan, her gittiği hastaya veya yaralıya kendi ailesi gibi vicdanla yaklaşan ama işinin profesyonelliğini her zaman sürdüren acil tip teknisyenleri ve paramediklerine saygı ve iyi niyeti gösterip kendi evladınız, yakınınız gibi görerek, şiddetten uzak çalışma şartlarını sağlamak önemlidir. Her evin, her ailenin bir sağlık personeli, çalışanı ya da yakını vardır. Son zamanlarda artan sağlıkta şiddet olaylarını bu gibi dizilerde geçen 5 saniyelik kareler tetiklemektedir. Oysa bir can kurtarmak için kar kış, yağmur, çamur demeden, hatta görevi gereği savaş hallerinde bile çalışan bu meslek mensupları en güzel saygıyı hak etmektedir" dedi.

Hayat kurtarmanın sadece bir görev işi değil meslek etiği ve vicdan işi olduğunu vurgulayan Aladağ, "Yüzlerce 112 acil sağlık hizmetleri personeli vakaya giderken şehit oluyor ya da yaralanıyor. Kimse bu mesleğin değerini bir dizinin 5 saniyelik karesindeki 'paramedik al sedyeni kaybol' sözüyle mesleğimizi kırıcı ve aşağılayıcı yaklaşımda bulunanlardan öğrenmemelidir. Mesleğe saygı insana saygı ile başlar. Bizler saygı bekliyoruz. Halkımızın takdiri ve duası bizi onore eden en güzel değerdir. Değerlerimize sahip çıkıyor, saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!