ATSO'nun çelengine pazar engeli

Güncelleme Tarihi:

ATSOnun çelengine pazar engeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 16:13

ATSO'nun çelengine pazar engeli

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Cumhuriyet Meydanı'nda Adalet Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki cezaevlerinde mahkumlar tarafından yapılan ürünlerin satışına ilişkin kurulan pazaryeri nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bırakamadı.

ATSO'nun 134'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirileceğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyet Meydanı'nda cezaevi mahkumlarının pazarı nedeniyle bu törenin gerçekleştirilemediğini söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nın tamamen dolu olduğu ve pazarın da büstün dibine kadar geldiğini belirten Davut Çetin, “Çelenk konacak yer olmadığı için sunum yapılamadı. Benim bildiğim 20-30 yıldır devam eden bir gelenek ve ilk defa bu yıl Atatürk Anıtı'na bu yüzden çelenk sunumu yapılamadı" dedi.

BAŞKA ALANDA YAPILMALI

Cumhuriyet Meydanı'nda daha önce de bazı şehir dernekleri adı altında ve panayır havasında benzer olaylar yaşandığını hatırlatan Davut Çetin, bütün esnaftan yoğun şikayet aldıklarını, ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nın Antalya kent merkezinde turistik açıdan tek ve en önemli seyir terası olduğunu söyledi. Çetin, “Böyle pazarların orada kurulmaması lazım. Eğer böyle bir şey yapılacaksa başka bir alan bulunmalı ve yapılmalıdır. Orada bu tür etkinlikler yanlış oluyor. Esnaftan çok ciddi bir serzeniş var" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!