ATSO’dan yerli araç tepkisi: Önce parayı verip sonra konuşsunlar

Güncelleme Tarihi:

ATSO’dan yerli araç tepkisi: Önce parayı verip sonra konuşsunlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 09:57

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle başlatılan, BMC, Kıraça Holding, Anadolu Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding tarafından yürütülen yerli otomobil üretim sürecini değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, projenin somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘ÖDEME YAPMAYA HAZIRIZ’

“Popülist yaklaşımdan öteye geçmek lazım” diyen Çetin, “Birileri çıkıp sürekli sipariş rakamı açıklıyor. Böyle olmaz bu iş. Sipariş verdiğini açıklayan araç başına 1000 dolar para yatırsın. ‘5 bin, 10 bin araba alırız’ demekle bu iş olmuyor. Biz ATSO olarak ön ödeme yatırmaya hazırız” diye konuştu.

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM’

Finansal kaynağın önemine dikkat çeken Çetin, şöyle dedi: “Önemli olan projeye finansal kaynak sağlamak. Hatta şöyle bir önerim var; hangi il en çok parayı yatırıyorsa fabrikayı da o ilde yapalım. Kısacası boş konuşmayı bırakıp elimizi taşın altına koyalım.”

‘ÖNCE PARAYI VERECEĞİZ’

“Ön ödemeler için hesap oluşturulsa devletin sırtına çok fazla yük bindirmeden bu iş yapılır. Birileri de ön ödeme yapmadan ‘Şu kadar araba alıyoruz’ diyemez. Önce parayı vereceğiz sonra konuşacağız. Herkes havanda su dövüyor şu anda.

Haberin Devamı

İsmini duyurmak isteyen açıklama yapıyor.”

BAKMADAN GEÇME!