ATSO'dan turistin şehir otelinde kalması için proje

Güncelleme Tarihi:

ATSOdan turistin şehir otelinde kalması için proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 12:46

ATSO'dan turistin şehir otelinde kalması için proje

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 36'ncı Grup Oteller ve Benzer Konaklama yerleri Meslek Komitesi, 'şehir içine turist gelmiyor' sorununa karşı şehir otellerinin standardının yükseltilmesi ve turistin şehir otellerinde kalmasını sağlayacak proje hazırlıyor.

ATSO 36'ncı Grup Meslek Komitesi'nin hazırlıkları devam eden çalışmasında, şehirdeki ağırlıklı pansiyonlar ve düşük yıldızlı otellerin toplam yatak sayısının 10 bine yakın olduğu ve tamamının bir otel gibi düşünülerek, şehir içindeki otelleri tercih etmesini sağlayacak kalitenin yükseltileceği renovasyon hedefleniyor.

Antalya 10 milyonun üzerinde turist ağırlamasına rağmen, turistin 5 yıldızlı otellerden çıkmadığı ve kent merkezine gelmemesinin yıllardır konuşulan bir sorun olduğunu belirten ATSO meclis ve komite üyesi Alp Özel, “Hedefimiz 5 yıldızlı otellere gelen turisti şehir merkezine getirmek değil, şehir merkezindeki otellerin kalitesini artırarak, turisti şehir otellerine getirmek olmalıdır. Şehir merkezinde irili ufaklı otellerin toplam yatak sayısı 10 bin civarında. Bu otelleri 10 bin yataklı bir şehir oteli olarak düşünmek gerekiyor" dedi.

Şehir otellerinin standardının yükseltilmesi konusuyla ilgili hem proje hem de raporla ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Özel, şöyle dedi:

“Bu kapsamda Şehir Otelcileri Birliği kurulacak ve tüzük aşamasında. Şehir içindeki otellere belli bir standart getireceğiz. Bunun için seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelciler, mimarlar gibi tüm ilgililerle masaya oturacağız ve normları belirlenecek. Yatak örtüsü için hangi tekstil kullanılsın, mimarisi, restoran vs bir sürü detay var. Bunlarla ilgili bakanlık hala 30 yıl önceki şartlara göre yıldız veriyor. Dolayısıyla bunların rehabilite edilmesi gerekiyor. Biz kendimiz birinci sınıf, ikinci sınıf gibi bir standart belirleyeceğiz. Kurulacak dernek de bu standartla ilgili denetimi üstlenecek."

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın otellere yönelik sağladığı renovasyon amaçlı kredilerin doğru amaçlı kullanımı için 'fatura karşılığı esası' uygulanması gerektiğini belirten Özel, “Şehir otellerinin kalitesinin yükseltilmesi durumunda seyahat acenteleri ve tur operatörleri de tüm pazarlarda korkmadan bu otellerle ilgili satış yapabilecektir. Çünkü bilecek ki bu otellerin hizmet standardı yüksek, birinci sınıf veya ikinci sınıf ona göre müşterisini teslim edebilecek. Örneğin Lara bölgesinde olduğu gibi Kaleiçi bölgesinde de birinci sınıf şehir restoranları vb işyerleri oluşturulmalı. Dolayısıyla şehir içi otellerin ve işyerlerinin kalitesinin artırılması durumunda, turistin şehir merkezinde kalması sağlanabilecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!