ATSO'da sektörel toplantı

Güncelleme Tarihi:

ATSOda sektörel toplantı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 17:23

ATSO'da sektörel toplantı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ısıtma soğutma sistemleri ve yenilenebilir enerji kaynakları sektörü temsilcileri ile Kocaeli Ticaret Odası inşaat malzemeleri ve tesisat işleri sektörü temsilcileri bir araya geldi.

ATSO 29. Grup Meslek Komitesi (ısıtma soğutma klima sistemleri, havuz ve su arıtma temini, yenilenebilir enerji kaynakları) üyeleri ile Kocaeli Ticaret Odası 6. Grup (İnşaat malzemeleri ve tesisat işleri) meslek komitesi üyeleri, ATSO'da bir araya geldi. ATSO Yönetim Kurulu Sayman üyesi Hüseyin Barut'un başkanlık yaptığı toplantıda, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Toplantı açılışında konuşan Hüseyin Barut, Antalya ekonomisi ve ATSO hakkında bilgiler paylaştı. ATSO 29. Grup çalışmaları hakkında da bilgi veren Barut, “Komitemiz yenilenebilir enerji konusuna özel önem veriyor. Ülkemizin önündeki en ciddi sorunlardan birisi cari açık. Cari açığa etki eden en önemli faktörlerin başında da enerji ithalatı geliyor. Bu konuda sektör temsilcilerinin de katılımıyla çok sayıda toplantı ve çalıştay düzenledik. Farkındalık ve bölgesel strateji oluşturulması anlamında ciddi bir mesafe aldık. ATSO bünyesinde oluşan bilgi altyapısını sizlerle istişare içerisinde daha da zenginleştirebiliriz" dedi.

Görüşmede yetkili olmayan doğalgaz tesisat firmalarının neden olduğu haksız rekabet, ruhsatsız ve amacı dışında faaliyet gösteren işyerleri ve finansman sıkıntısının sektörün başlıca sorunları olduğu dile getirilirken, sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, iki odanın güneş enerji sistemi uygulamaları ve yatırımları hakkında birlikte çalışmasının faydalı olacağı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!