ATSO Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

ATSO Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 15:18

ATSO Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası yapıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen '11. ATSO Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası' Antalyalı yelkencilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.
Konyaaltı eski 24 Nolu Plaj'daki Antalya Yelken Kulübü Binası önünden start alan yelkenliler Lara Bababurnu hattında yarıştı. Yelkenlerin mücadelesi Konyaaltı sahili ve falez bandı boyunca vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Deniz Ticaret Odası'nın katkılarıyla düzenlenen bu yıl ki yarışlara toplam 90 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara ödülleri Antalya Yelken Kulübü'nde törenle verildi.
Törene, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO Yönetim kurulu üyesi Ayhan Kızılsavaş, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Albay Kamil Ömer Erselcan, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkan Yardımcısı M.Sadi Kan, Deniz Ticaret Odası Şube Müdürü Tuğba Göksoy, Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü (AYDİK) Başkanı Mehmet Adsız ile çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.
Törende konuşan ATSO yönetim kurulu üyesi Ayhan Kızılsavaş, "Yarışlara katılan ve yelken açan sporcularımız ile Türkiye Yelken Federasyonu, Deniz Ticaret Odası ile Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü'ne teşekkür ediyorum. Yelken yarışı, Antalya'ya ve Cumhuriyetimizin ruhuna yakışan bir etkinlik olmuştur" dedi.
Türkiye'nin üç tarafının denizle çevrili olmasına rağmen denizlerden gerektiği düzeyde yararlanılamadığını kaydeden Ayhan Kızılsavaş, şunları kaydetti:
"Deniz kültürümüz maalesef olması gerektiği noktada değildir. Denizlerle çevrili Türkiye, maalesef denize uzak kaldı. Antalya bugün tekne ve yat üretiminde markalaşma yolunda müthiş bir gelişme içerisindedir. Ancak denizlerimizde adeta tekne yok. Antalya'mız, yelken sporu ile adından söz ettirme potansiyeline sahiptir. Bu tür etkinlikle, deniz sevdalıları olarak el ele vererek, devletimizin de desteği ile yönümüzü denize dönmeliyiz. Antalya'da denizcilik kültürünü yaratmak ve yaşatmak hepimizin görevidir."
Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
ATSO 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası'nda kategoriler ve dereceye girenler şöyle;
Optimist Laser yelken yarışlarında;
Laser 4.7 Genel
1. Melih Yılmaz Günay
2. Arda Hürmeydan
3. Mehmet Ali Tekin
Optimist Genel
1. Adil Deniz Doğrular
2. Ege Akdeniz
3. Kaan Tuncel
4. Ege Alp Büyüktunca
5. Kıvanç Işık
Optimist Junior
1. Adil Deniz Doğrular
2. Ege Akdeniz
3. Kıvanç Işık
Optimist Kızlar
1. Selin Sevgi Rende
2. Duru Akkış
Altyapı Optimist Kızlar
1. Mina Barkın
2. Bahar Karaca
3. Öykü Şengül
Altyapı Optimist Junior
1. Ege Samancıoğlu
2. Alp Akbulut
3. Öykü Şengül
Altyapı Optimist Genel
1. Can Günaltay
2. Ege Tuna Şahinkaya
3. Efe Örsal
4.Ünal Aykın
5. Mehmet Arsun
Yat Yarışlarında;
A kategorisi
1. Fırat Yılmaz (Despina)
2. Michiel Van Mannekes (Lapis)
3. Abdullah Demirel (Eternity)
B kategorisi
1. Ahmet Us (Canus)
2. Mehmet Adsız (Daphne)
3. İbrahim Gürkan (Eeyyore)
C kategorisi
1. Orhan Yeşilli (Mythos)
2. Bülent Emin Çakmaktepe (Jellyfish)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!