ATSO Tarım Kümesi’nin Kuzey Afrika Çıkartması

Güncelleme Tarihi:

ATSO Tarım Kümesi’nin Kuzey Afrika Çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:45

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI DAVUT ÇETİN, ATSO TARIM KÜMESİ'NİN TUNUSTA DÜZENLENECEK OLAN 12. SİAMAP TARIM, TARIM MAKİNALARI VE BALIKÇILIK FUARINA KATILACAĞINI SÖYLEDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Desteği kapsamında ATSO Tarım Kümesi’nde yer alan firmaların Tunus’ta düzenlenecek 12’nci Siamap Tarım, Tarım Makinaları ve Balıkçılık Fuarı’na katılacaklarını söyledi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından yürütülen Tarım Kümesi Projesi’nde yer alan 15 firmanın tarım sektörünün önemli fuarlarından biri olan ve 28 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında Tunus’ta düzenlenecek 12. Siamap Tarım, Tarım Makinaları ve Balıkçılık Fuarı’na katılacaklarını söyledi. Başkan Çetin, fuarın tarım, tarım makinaları ve balıkçılık alanlarında sektörün buluşma noktası olduğunu kaydetti. Fuarda Türk firmaların yanı sıra Tunus başta olmak üzere 20 ülkeden firmanın tanıtım yaparak işbirliği imkanlarını değerlendirecek olduğunu belirten Çetin, 2013 yılında toplam 75 bin ziyaretçi çeken fuara bu yıl da yüksek bir katılım beklendiğini ifade etti.
SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ FUARLARINDAN
UR-GE projeleri kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın da desteği ile üyelerini kümelenme mantığı ile bir araya getirerek uluslararası pazarlara açtıklarını kaydeden Başkan Çetin, “Bu vizyon ile hayata geçirdiğimiz ATSO Tarım Kümesi Projesi’ne Aralık 2014’te başladık. ATSO Tarım Kümesi’nde Antalya’da gübre, tohum, tarım ilacı, biyolojik mücadele, sera sistem ve ekipmanları alanında faaliyet gösteren toplam 17 firmamız yer alıyor. Tunus’un başkenti Tunus şehrinde düzenlenecek olan fuara ATSO Tarım Kümesi aynı çatı altında 100 metrekarelik bir stantla katılım sağlayacak. Fuarın firmalarımızın yeni bir pazara açılmak, yurtdışı pazarları, rakip ülke ve ürünleri tanımak, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek için önemli imkânlar sunacağını düşünüyorum. ATSO olarak bu tür projeler ile tarım sektöründe ülkemizin ve bölgemizin ihracat potansiyelinin arttırılmasını ve ticari faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.
ATSO Tarım Kümesi’nin Tunus ziyaretine, projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç’in liderlik edeceğini ve ayrıca Tunus’un diğer Afrika ülkelerine ihracat yapmak için önemli bir kapı olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, ATSO Tarım Kümesi’nin Tunus’tan sonra faaliyetlerine 2016 yılında Çin-Şanghay’da düzenlenen 17’inci CAC Tarım Kimyasalları Fuarı katılımı ile devam edeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!