ATSO Kültür Vakfı'nda seçim

Güncelleme Tarihi:

ATSO Kültür Vakfında seçim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 16:58

ATSO Kültür Vakfı'nda seçim

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) -  ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kurulan ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı'nın mütevelli heyet toplantısında yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.
Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) yapılan ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı'nın mütevelli heyet toplantısı, ATSO Başkanı Davut Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, vakfın şahıslardan bağımsız, tamamen kurumsal bir yapıyla sürdürdüğü çalışmalarıyla örnek bir model olduğunu kaydetti. Davut Çetin, AKS Vakfı'nın ve bünyesinde hizmet veren AKS'nin 135 yıllık köklü ATSO mirasının en kıymetli meyvelerinden birisi olduğunu kaydederek; “Bu meyve hepimizi gururlandıran şekilde tüm Antalya'ya değer katmaktadır" dedi.
"SANATA UZAK BİR GENÇLİK İNOVASYON ÇAĞINA AYAK UYDURAMAZ"
ATSO'nun AKS'yi yaparak büyük bir vizyon ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, "ATSO, kentin kültür sanat hayatına değer katacak bir vakıf kurdu ve eski hizmet binasını bu vizyon doğrultusunda Antalya'ya armağan etti. Vakıf senedi çalışmasını yaparken, 'kültür ve sanatın' yanına eğitim' vizyonunu da ekledik. Türkiye'nin hatta ekonominin geleceği için çocuklarımıza, gençlerimize sanatın güzelliğini, çok renkliliğini öğretmeliyiz. Sanata uzak bir gençliğin yaratıcı olması, inovasyon çağına ayak uydurması mümkün değildir. Bu sebeple burada yürütülen faaliyetlerimizin ekonomiyle doğrudan ilgili olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.
AKS'NİN ÇALIŞMALARI
Vakfın çalışmalarıyla ilgili heyet üyelerine bilgiler veren Başkan Davut Çetin, "Faaliyete başladığımızdan günden bugüne 8 farklı sergi gerçekleştirdik. Bildiğiniz üzere bunların içerisinde Picasso, Andy Warhol, Ara Güler gibi hem sanatsal ağırlığı hem de isim değeri yüksek sanatçıların sergileri de vardı. Merkezde bu güne kadar 40 bine yakın ziyaretçi ağırladık. Bunu Antalya turizminin adeta dip yaptığı bir dönemde gerçekleştirdik" dedi.
ÇOCUKLARA VE YETİŞKİNLERE SANAT EĞİTİMLERİ
AKS açıldığı günden bu yana 33 başlıkta 139 eğitim atölyesi düzenlediklerini kaydeden Davut Çetin, bunlara 830 kişinin katıldığını kaydetti. Atölyelerde çocuklara ve yetişkinlere sanat eğitimi verildiğini anlatan Davut Çetin, "7 ayrı konuda 32 adet kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yaptık. Felsefe, sinema, müzik, belgesel alanlarında belli periyodlarla tematik etkinlikler gerçekleştirdik. Birçok gündem, panel, konferans ve söyleşilerle masaya yatırıldı. 2 tematik film festivaline ev sahipliği yaptık.
PROJE DESTEK VE TEŞVİK ÖDÜLÜ
Başkan Davut Çetin, kent sakinlerine yaşadıkları kent için değer yaratmanın yolunu açacak 'Proje Destek ve Teşvik Ödülü' vereceklerini kaydederek, "Antalya'nın marka değerine katkıda bulunacak, kültür-sanat alanındaki araştırma ve projelere 15 bin TL'ye kadar ödül vereceğiz. Böylece Antalyalılara da kent için değer yaratmanın yolunu açacağımızı düşünüyoruz" dedi.
Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın 135 yıllık köklü ATSO mirasının en kıymetli meyvelerinden birisi olduğunu söyleyen Davut Çetin, “Bu meyve hepimizi gururlandıran şekilde tüm Antalya'ya değer katmaktadır. Bunun için hem ATSO meclis üyesi, hem de mütevelli heyet üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte destek veren başta Suna ve İnan Kıraç Vakfı olmak üzere, boya sponsorumuz Cubo Boya'ya, eğitim atölyelerimizin malzeme sponsoru Adel Kalemciliğe, geçtiğimiz dönemde konaklama sponsorumuz olan IC Grup'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.
YÖNETİM VE DENETİM KURULU SEÇİLDİ
Toplantıda yapılan seçimde Vakfın yönetim kurulu üyeliklerine; Davut Çetin, Hüseyin Barut, Ömer Dinç, Metin Budak ve Güray Kanan seçildi. Denetim kuruluna ise Kenan Çelik, İbrahim Koru ve Rasim Feyzan Doğu seçildi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!