ATSO destek arayışında

Güncelleme Tarihi:

ATSO destek arayışında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:52

ATSO destek arayışında

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)- ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay'ın ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için çıkış yolu arama çalışmalarını Ankara'da sürdürdü.
Çinçin ve beraberindeki ekip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çeşitli temaslarda bulunarak, Hatay'ın yaşadığı sorunların çözümü için yetkililerle görüştü.
KOLTUĞUN HAKKINI VERMEMZİ LAZIM
Hatay'ın birçok alanda sorunlarla uğraşırken, kendilerinin oturduğu koltukların hakkını vermesinin gerekliliğine vurgu yapan Hikmet Çinçin, "Son dönemlerde Ortadoğu'da yaşanan savaşlardan dolayı bölgemiz sosyal ve ekonomik bir çok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için yılmadan, usanmadan çalışıp çaba sarf etmek gerektiğini düşünüyorum. Dedikoduyu, hamaseti ve şahsi çekişmelerimizi bir kenara bırakarak memleket meselelerine odaklanmamız gerekmektedir. "Bu benim görevim mi?" demeden titizlikle sorunların üzerine eğilmeli ve elimizdeki tüm imkanları kullanarak sorunları çözüme kavuşturmalıyız. Aksi takdirde oturmuş olduğumuz makamın hakkını vermemiş oluruz. Bu fıtratla geçtiğimiz haftadan beri aşağıda belirtmiş olduğum konular ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Başkent Ankara'dayız. Bu temaslar kapsamında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış ile T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ı makamlarında ziyaret ettik.B izleri makamlarında ağırlamalarından dolayı teşekkür ediyoruz."
HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Sorunların çözümü için görüştükleri konuları aktaran Çinçin, "Cilvegözü Sınır Kapısının insani yardım, gıda, ilaç, ve temizlik maddesi dışındaki nakillere açık tutulması ile Yayladağı Sınırı Kapısı'nın açılması, nakliye ve RO-RO taşımacılığı, Reyhanlı Barajı'nın tamamlanması, Hatay ilinin 4.teşvik bölgesinden 5.teşvik bölgesine alınması, Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmalarına destek verilmesi, Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulması, Samandağ kıyı kenar çizgisinin meydan getirmiş olduğu mağduriyetler, Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası’nın özel güvenlik alanı, Hatay kitapçılar ve kırtasiyecilerin mağduriyetlerini görüştük" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!