ATSO, Çimrin'in kitaplarını bastı

Güncelleme Tarihi:

ATSO, Çimrinin kitaplarını bastı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 16:06

ATSO, Çimrin'in kitaplarını bastı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı, kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in 'Kaleiçi Evleri' ve 'Antalya Turizminde İlk Adımlar ve Sonrası' adlı kitaplarını yayımladı.

Kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in 'Kaleiçi Evleri' ve 'Antalya Turizminde İlk Adımlar ve Sonrası' adlı kitapları ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı yayını olarak basıldı. Çimrin'in 'Kaleiçi Evleri' kitabında tarihi Kaleiçi semtinde varlığını sürdüren, restore edilen ya da ömrünü tamamlayan konakları ve yapıları tanıtıyor. Kitapta, siyah beyaz fotoğraflar eşliğinde, evsahiplerinin ve tanıkların ağzından konakların hikayelerini anlatıyor.

'ANTALYA TURİZMİNDE İLK ADIMLAR VE SONRASI'

'Antalya Turizminde İlk Adımlar ve Sonrası' adlı kitap ise Türk turizminin amiral gemisi Antalya'da turizm üzerine yazılmış en önemli kaynak kitaplardan biri niteliğinde. Antalya'nın Almanca konuşan ilk turist rehberi Hüseyin Çimrin, 1950'li yıllardan günümüze Antalya turizminin serüvenini anlatıyor.

ATSO Başkanı Davut Çetin, ekonomik gelişmenin ancak kent kültüründe sağlanacak gelişme ile mümkün olduğunun bilincinde olduklarını, Antalya'nın sosyal ve kültürel yaşamına katkı yapmak için çalıştıklarını kaydetti. ATSO'nun 136. kuruluş yıldönümünü kutlandıklarını hatırlatan Başkan Çetin, "Kent kültürüne değer katan ve kentsel kimliği öne çıkaran bu eserlerin her biri, Antalya bölgesinin ekonomik ve sosyal yaşamına ışık tutan, araştırmacılar için referans niteliğindedir" dedi.

Davut Çetin, kitapseverlerin, ATSO yayınlarını Antalya Kültür Sanat'tan satın alabileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!