ATSO Başkanı Çetin: EXPO alanı kumarhane yapılsın

Güncelleme Tarihi:

ATSO Başkanı Çetin: EXPO alanı kumarhane yapılsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 14:05

 ATSO Başkanı Çetin: EXPO alanı kumarhane yapılsın

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Aksu ilçesindeki Expo alanının, sadece yabancıların girebileceği bir kumarhane olarak değerlendirilmesini önerdi. Çetin, Expo 2016 Antalya'nın açılışında Sertap Erener'in vereceği konserin de o zaman 'mini etek' nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.
ATSO Başkanı Davut Çetin, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde verdiği kahvaltıya katıldı. Antalya'nın bugün itibarıyla turizmde geçen yıla göre 4.7 milyon kişi ekside olduğunu söyleyen Davut Çetin, tarımda da kaybın 1.5 milyar lira kadar olduğunu anlattı. Turizmde ortalama 5 milyar dolarlık kaybın söz konusu olduğunu açıklayan Çetin, diğer sektörlere yansımasıyla birlikte kaybın 10 milyar dolar civarına çıktığını kaydetti. Gelinen noktanın iyi olmadığını söyleyen Çetin, "Hesaplarımıza göre Antalya ekonomisi yüzde 20 civarında geriliyor. 25-26 milyar liralık ciromuz, 10 milyar dolar civarında" dedi.
ATSO'DAKİ PATLAMANIN FAİLLERİ YAKALANDI
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Antalya'da çok sayıda şirketin satış, devirlerine karşı tedbirler konulduğunu anlatan Çetin, bunların sayısının 400'ü geçtiğini açıkladı. Ayrıca TMSF'ye devredilerler olduğunu da belirten Çetin, artık bu şirketlere kayyum atanmadan doğrudan TMSF'ye devredildiğini aktardı. TMSF'ye devredilen şirketlerin tekrar geri dönmesinin çok zor olduğunu anlatan Çetin, geçen ay ATSO'daki patlamayla ilgili de bilgiler verdi. Çetin, “Patlama olduğunu duyduğumda tüylerim diken diken oldu. Allah'tan can kaybımız olmadı. Şiddetli bir patlamaydı, ama biz o patlamayı Antalya'nın hassasiyetlerinden dolayı LPG patlaması diye kapattık. Bunun bütün failleri yakalandı. Bombayla arabayı park eden, ona yardımcı olan 13 kişi yakalandı" dedi.
SİYASİ İSTİKRAR TERÖRDEN DAHA ÖNEMLİ
Özellikle Konyaaltı bölgesinde son 3 ayda yaşanan patlamalara da değinen Çetin, bu tür olayların Antalya'ya yansımalarının çok önemli olduğunu, bunların sıkıntı yarattığını anlattı. Çetin, ATSO'daki patlamadan sonra dünyanın değişik ülkelerindeki televizyonlarda 'şu kadar ölü' şeklinde yayınlar geldiğini söyledi. Yayın yasağı nedeniyle çıkıp doğruları anlatamadığını da anlatan Çetin, bugün yaşanan en büyük sorunun, siyasi istikrar sorunu olduğunu söyledi. Bir akademisyenin 'Namaz kılmayan hayvandır' şeklindeki sözünden dolayı yurt dışındaki bir yayın organının 'Türkiye'deki bir akademisyen namaz kılmayanlar hayvandır dedi. Dünyada 4.5 milyar hayvan var' şeklinde haber yapıldığını anlatan Çetin, konuşurken kullanılan sözcüklerin dikkatle seçilmesi gerektiğini söyledi.
SERTAB ERENER'İN KONSERİ MİNİ ETEKTEN İPTAL EDİLDİ
8 milyon ziyaretçi hedeflenen Expo'da rakamın 4.5 milyonda kalmasıyla ilgili açıklamada bulunan Çetin, "Ya bir Expo yapıyorsunuz. 8 milyon hedef koyuyorsunuz. 8 milyon hedef koyarken etkinliklerin tarihini belirlemeniz gerekirdi. 22 Nisan açılış günüydü. Açılışta hiçbir etkinliğin tarihi belli değildi. Açılışa gelecek olan hanımefendiyi o gün iptal ettik biz. Neden? Mini etek giyiyor diye. Konuşursak bir dünya şey var burada. Sertab Erener geldi, konsere çıkacak. 'Çıkmasın' dendi. Kadın orada provasını yapıyordu. Niye çıkmayacak? Kıyafeti iyi değilmiş. Bu mantıkla bakarsak turizm bölgesinde hiçbir yere varamazsınız. Şuraya harcadığımız 1 milyar 800 milyon lirayı Antalya'ya harcasaydık Kaleiçi yapılırdı, Konyaaltı yapılırdı. Senin Boğaçayı'n da yapılırdı" diye konuştu.
MADONNA 10 MİLYON DOLAR İSTEDİ
Expo'ya getirilmesi için 3 sanatçı önerdiğini de anlatan Çetin, “Jennifer Lopez, Madonna ve Selena Gomez'i getirelim dedim. Bakan 'Bunlar kim' dedi. Ne diyeyim ben şimdi. Danışmanları da 'Sayın bakanım bunlar dünya çapında iyi' dedi. Faruk bey o anlamda çok iyidir. 'Bir araştırın' dedi. Araştırdılar, Madonna 10 milyon dolar istemiş. Diğerleri gelmek istememiş. Tarihler tutmamış. Bir tek Jennifer Lopez geliyordu. 7 Ekim'de gelebileceğini söylemiş. Ben 'turizm bitiyor' diye mayıs ve haziranda getirilmesini önerdim. Bakan da 'çalışın' dedi. Ertesi hafta iptal ettiklerini söylediler. Niye diye sorduğumuzda bana 'Sen 7 Ekim'i beğenmedin. Yaz aylarında zamanı yokmuş. Biz de iptal ettik' dendi. Ben iptal mi edin dedim. Keşke ekimde gelseydi. Ben sadece ekim tarihi uygun değil dedim. Ben 'etkinliklere gelecek olanların isimlerini verin şunları turizmcilere duyuralım' dedim. Çok ciddi paralar harcandı. Bu sayede Antalya 5 bin kişilik kongre merkezi kazandı" dedi.
KUMARHANE OLARAK DEĞERLENDİRİLSİN
Expo alanının sadece yabancıların gidebileceği bir kumarhane olarak değerlendirilmesini öneren Çetin, "Şu anda buna ihtiyacımız var. Orada 1100 dönüm yer var. 100 dönümünü ayırsınlar. Sokmasınlar kardeşim içine Türkleri. Yapalım kumarhaneyi. İhtiyacımız var. İsrailli turist sayısı bu yıl yüzde 70 arttı" dedi.
Çetin, 'Bunun olacağına inanıyor musunuz' şeklindeki soruya "Ben olması gerektiğine inanıyorum" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!