Atom karınca

Sıradışı’nın bu haftaki konuğu CHP İzmir Millitvekili Mustafa Moroğlu...

Haberin Devamı

 

Mustafa Bey, İzmir siyasetinin ve Meclis’in en renkli simalarından. Bu hayata çalışmak için gelmiş sanki. Dur durak tanımıyor, oradan oraya koşturuyor. Nedim Abi’nin deyimiyle aktom karınca... Ortaokuldan beri siyasetle yatıp siyasetle kalkıyor. CHP Balçova İlçe Başkanlığı’ndan TBMM’ye uzanan bu yolda, gördüğü sorunları, aksaklıkları, eksikleri toplumun yararına çözmek için çabalıyor. Tüm gücünü, enerjisini bu uğurda harcıyor. Bundan da büyük keyif alıyor, “Olaylara duyarsız kalamamak gibi bir yapım var. Ömrümün sonuna kadar da bu uğurda koşmaya devam edeceğim” diyor. Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir halk adamı olan Moroğlu, yoğun temposunda saz çalıp türkü söyleyerek rahatlıyor. Ayrıca, günlük tutuyor. Yaşadığı, yaşamak istediği, tarihe aktarılması gereken şeyleri not düşüyor.

OTOMOBİL

Sakin bir sürücüyüm

Haberin Devamı

* İlk arabam kesme Anadol bir kamyonetti.

* Şu an siyah Toyota Corolla sahibiyim.

* Milletvekili seçildiğimden bu yana özel şoförüm var. Yoğun programlara yetişmek, yolda bir şeyler okumak, internete bakmak, hazırlık yapmak açısından çok faydası oldu.

* Ancak, özel işlerimde ve pazar günleri kendim kullanıyorum.

* Trafikte sakin, kurallara uyan, kimseyle polemiğe girmeyen, hatta tartışanları uyaran bir sürücüyüm.

* Bir otomobil alırken öncelikle az yakıt tüketmesine, fiyatının ekonomik olmasına, çevreye zarar vermemesine dikkat ederim.

BESLENME

Tek lüksüm var: Çay

* Günüm çok yoğun geçiyor. Bazen öğün atlamak zorunda kalabiliyorum. Bu nedenle kahvaltıyı sıkı tutuyorum. Yapmadan evden çıkmıyorum. Özel bir lezzet aramam. Bildiğiniz klasik kahvaltı. Ancak, sağlık açısından maydanoz başta olmak üzere yeşilliği eksik etmemeye özen gösteririm.

* Öğlenleri ve akşamları sebze ağırlıklı beslenirim. Mümkünse yanında çorba ve salata da olsun isterim.

* Deniz balığını severim. İlla çipura, levrek olsun diye tutturmam. Hamsi ve sardalya da bana yeter.

* Et olarak kuzu ya da oğlağı tercih ederim.

* Tavuktan çok hoşlanmam.

* Yemek seçmem. Tek lüksüm çaydır, onsuz yapamam.

Haberin Devamı

* Mutfağı severim. Meclis öncesinde daha sık giriyordum. Sarma, dolma hariç aklınıza ne gelirse yaparım. Hamsi buğulama ve tarhana çorbam beğenilir.

* Dışarıda genelde karnımı doyurma amaçlı yemek yerim. Dolayısıyla öyle düzenli gittiğim yerler yoktur. Ancak daha çok deniz kenarında, sessiz, sakin yerleri severim.

SPOR

5 gün 1.5 saat yürürüm

* Gençliğimde bireysel olarak her türlü sporu yaptım. Yürüdüm, koştum, futbol, voleybol, basketbol, masatenisi oynadım, kültür fizik de yaptım.

* Şu an sadece yürüyebiliyorum. Düzenli olarak haftanın beş günü yazın 06.30-08.00, kışın 19.00-20.30 arası dışarıdayım. Çok nadir dört güne düştüğü de olur. Yürüyüş yaptığım güne güzel başlarım. Kendimi zinde hissederim. Yapamamışsam o gün vücudumdaki şişliği, ödemi bir türlü atamam.

Haberin Devamı

* İyi bir Beşiktaşlıyım. Rengine aşığım. Statta bütünü göremediğim için televizyondan seyretmeyi daha çok seviyorum.

* İzmir takımlarından hem Karşıyaka’yı, hem Altay’ı, hem de Göztepe’yi destekliyorum.

TATİL

Hayatımda tatile yer yok

* Yıllardır tatil yapmadım. Yapılacak bir iş varsa durmak olmaz. Hep de iş olacağına göre demek ki tatil bana göre değil. Durumdan vazife çıkarmak gibi bir alışkanlığım var zira...

* Hiç tatil yapmadım derken, iki istisnası var. Birincisi hastanede yattığım dönemler. Ben onu zorunlu tatil sayıyorum. Bir de bayisi olduğum mobilya firmasıyla altı gün süreyle gemi turuna çıktım. Bol bol kitap okudum, güvertede sporumu yaptım, gemiyi inceledim. Ne denize, ne de havuza girdim. Her gittiğim yerde olduğu gibi orada da kendime yapılacak bir iş buldum.

HOBİ

Saz çalıp türkü söylerim

Haberin Devamı

* En büyük hobim saz çalıp türkü söylemek. Türkünün bende yeri çok farklı. Yaşanmışı içselleştirme olarak anlarım. Bazen türkü söylerken onu yaşadığım ve ağladığım olur. Sazı ortaokuldan beri çalıyorum. Kursa gitmedim, kendi kendime öğrendim. Nota bilmem. Hem çalar, hem söylerim. En sevdiğim türkü Alnı Turnam’dır.

* Günlük tutarım. Yaşadığım, yaşamak istediğim, tarihe aktarılması gereken şeyleri not düşerim. İleride kitap olabilir mi, olabilir. Ama ben o amaçla yazmıyorum. Benden sonra gelenler isterlerse kitaplaştırabilirler.

* Hobiden saymıyorum ama iyi bir kitap okuruyum. İnsan, aydın olmanın bir gereği diye düşünüyorum. Araştırmacı ve siyasi kimliğimden ötürü en temel görevlerimden biri kabul ediyorum.

Haberin Devamı

* Şiir kitaplarına da meraklıyım. Ezberimde çok vardır, okumayı da severim.

KARİYER

Gazeteci olmak isterdim

* Burba Uludağ İşletme Fakültesi’ni 80 darbesi nedeniyle üçüncü sınıftayken bırakmak zorunda kaldım. Yedi yıl hapis yattım.

* Dolayısıyla kamu kapısı kapandı, özel sektörde şansımı denedim. Tariş ve İzmir Basma’nın da aralarında yer aldığı çeşitli yerlerde çalıştım. Ancak hapisten çıkmama rağmen hala takipte olduğumdan hiçbiri uzun soluklu olamadı.

* Ben de zorunluluktan kendi işimi kurdum. Balçova Ata Caddesi’nde kiraladığım bir dükkanda Ankara Siteler’den getirdiğim mobilyaları sattım. Sonra markalı mobilya ve beyazeşyaya geçtim. Halen Narlıdere ve Balçova’da mağazalarım bulunuyor. Son iki yıldır başında abim var.

* Küçükken ya avukat ya da gazeteci olmak isterdim. Çünkü gözümde hep adaletsizliği bu iki mesleğin sorguladığı vardı.

GÜNE BAŞLANGIÇ

5 saat uyku bana yeter

* 01.00’den önce yatağa girdiğim enderdir. 06.00-07.00 arası kalkarım. 5-6 saat uyku bana yeter.

MODA

Yaz-kış kravatı çıkarmam

* Eskiden ne bulursam onu giyerdim. Arkadaşlarım bu nedenle beni eleştirirdi. Vekillikle birlikte protokol işlerimiz yoğunlaşınca daha özenli giyinmeye başladım. Sağolsun, dostar yönlendiriyor da... Genelde hazır alırım. Dönem dönem diktirdiğim de olur.

* Yaz-kış demem hafta içi hep resmi giyinirim. Kravatımı hiç çıkarmam. Bu bende okul yıllarından kalma bir alışkanlık. Resmiyetten değil, beni daha derli toplu gösterdiği için takarım.

* Takımda genelde lacivert, gri tonlar ve kahverengi tercih ederim. Gömleklerim ise ağırlıklı mavidir.

* Sivil giyimimde daha renkliyim. Kotumu çeker, üzerine mavi, yeşil, kırmızı, sarı tişört giyerim.

* Alışverişte hiç oyalanmam. Takım elbise almam 15-20, ayakkabı seçmem 5 dakikayı geçmez.

SOSYAL MEDYA

8 bin takip edenim var

* Seçim kampanyamla birlikte Facebook’tayım. 8 bine yakın iletişim halinde olduğum insan var. Günde ortalama 30 dakika ayırıyorum. Daha çok Meclis konuşmalarımı, verdiğim önergeleri, duyurularımı, önemli günlere ilişkin düşüncelerimi paylaşıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR

İguana bile besledik

* Şu an hiçbir hayvanımız yok. Geçmişte üç kez köpeğimiz, iguanamız ve hamsterımız oldu.

HAYAT FELSEFESİ

Yaşarken iyi şeyler yapmak.

Yazarın Tüm Yazıları