'Atölyem Çankırı' görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Atölyem Çankırı görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 15:24

'Atölyem Çankırı' görücüye çıktı

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ / ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI’da kadınların el emeği, göz nuru hazırladığı ürünler, 'Atölyem Çankırı' konsepti ile sergileniyor. 
Çankırı Belediyesi’ne bağlı Kültür Merkezleri ile Hanım Lokallerinde bilgi ve beceri kurslarına katılan binin üzerinde kadın,  hazırladıkları binlerce el işi göz nuru ürün sergilenmeye başladı. Bu yıl “Atölyem Çankırıö teması ile verilen dönem sonu sergisinin ilki, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde görücüye çıktı. Üç boyutlu çerçeve, kurdele nakışı, organik oyuncak yapımı, giyim, örgü, filografi, resim, takı tasarım, el nakışı, iğne oyası, dekoratif el sanatları, kumaş yakma, ahşap boyama, sanat kili, quiling, cam boyama, pastacılık gibi kursların eğitimini alan kadın kursiyerlerin yaptığı ürünler büyük beğeni topladı.  Kadın emeğini değerlendirme çalışmaları kapsamında 22 branşta 1750 kursiyeri bulunan merkezin açtığı sergide 10 binin üzerinde ürün sergilendi.  
Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Kendisine minnettar olduğum eşim Zeynep Hanımın 2004 yılından beri başlattığı ve sürdürülebilirliğini sağladığı Çankırı’da bir kadın hareketimiz var. Hanımefendiler için ne yaptıysak karşılığında hep güzel şeyler aldık. Başta eşim olmak üzere Çankırı’da aktif bir kadın hareketini devam ettiren öncü hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezimiz model bir çalışmadır. Birçok belediyenin örnek aldığı projedir. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya Beyefendinin de çok beğendiği ve diğer arkadaşlarımıza da örnek olarak gösterdiği önemli projelerimizden bir tanesidir. Bu çalışmalarla ve Çankırılı hanımlarımızla iftihar ediyoruz. Daha iyi ve daha güzellerini yapmayı arzu ediyoruz. Sizleri daha farklı projelerle buluşturacağımız gün, uzak değil yakındır. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Dinç, protokol ile birlikte merkez eğitmen ve usta öğreticilerine teşekkür belgesi takdim etti. Bir kursiyerin tuvale çizdiği 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir portresini kendisine hediye etmesi üzerine duygulanan Dinç, manevi duyguları hayatın her alanına taşıdıkları için kadın kursiyerlere teşekkür etti.  Başkan Dinç, açılışın ardından programa katılan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ve Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman’la birlikte sergiyi gezdi.
'Atölyem Çankırı' temalı sergi, üç hafta boyunca her Pazartesi ve Perşembe günü ayrı bir mekânda yapılacak. Serginin ikinci durağı ise 8 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te Abdulhalik Renda Mahallesi Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilecek.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!