ATO’dan üyelerine düşük faizli kredi fırsatı

Güncelleme Tarihi:

ATO’dan üyelerine düşük faizli kredi fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 11:45

ATO’dan üyelerine düşük faizli kredi fırsatı

Haberin Devamı

 

ADANA,(DHA)- ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, TOBB tarafından tüm Oda ve Borsalarla birlikte piyasaların finansa erişimini kolaylaştırmak amacıyla  bir havuz oluşturulduğunu belirterek, “Bu kapsamda, Adana Ticaret Odası olarak üyelerimize 88 milyon TL’lik düşük faizli kredi imkanı sağlayacağız" dedi.

ATO’nun şubat ayı olağan Meclis toplantısı, Tarkan Kulak’ın Başkanlığı’nda gerçekleşti. Ocak ayı Mizanı ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun oylanıp kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe de gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.
Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, kendisi ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na  destek vermek üzere 365 Oda ve Borsanın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde bir araya geldiğini bildiren Atila Menevşe, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ortadan kaldırılıncaya kadar bu harekatın sürmesinden yanayız. Ülke olarak bu harekata kilitlendik. Gün, birlik günüdür düşüncesiyle tüm Oda ve Borsalar olarak Zeytin Dalı Harekatı’na tam desteğimizi, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde net şekilde ortaya koyduk. Küresel iş örgütlerini de bu davada bize destek vermeye davet ettik. Sınırımızdaki terörist gruplara karşı mücadele verirken, ekonomimizin de süreçten olumsuz etkilenmemesi için çaba sarf ediyoruz. Cephedeki mücadeleyi, kendi ürettiğimiz silahlarla kimseye hesap vermeden yürütürken, ekonomideki mücadelemizi de IMF’den alacağımız borç parayla değil, üretim ve ihracatımızdan elde ettiğimiz öz kaynaklarımızla başı dik şekilde sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle her iki mücadeleden de zaferle çıkacağımıza inancımız tam" dedi.
İçinde bulunduğumuz dönemde her kişi, kurum ve kuruluşun birbirine daha fazla destek olması gerektiğine işaret eden Menevşe, Oda olarak üyelerine düşük faizli kredi sağlamaya yönelik çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Nefes Kredisi olarak adlandırılan sistemin, reel sektörün en önemli sorunlarından biri olan finansmana erişime çözüm getireceğine işaret eden Menevşe, "Gerek ilimizde gerekse Türkiye düzeyinde işletmelerin ilk talebi uygun finansman imkanı sağlanmasıdır. Çünkü finansman, işletmelerimizin atılımcı ve girişimci yönünü vurgulaması açısından önemli bir göstergedir.  Özellikle bazı dönemlerde ekonominin sağlıklı gelişimini sürdürebilmesi için finansmanın devamlılığı önemli rol oynuyor. Zor bir dönemden geçiyoruz. Sınırımızda askerimiz terörle mücadele ediyor. İşte bu dönemlerde piyasanın rahatlatılması, güven verilmesi daha da önem kazanıyor. Yine TOBB işbirliğinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin ekonomiye etkilerinin sınırlanması için nefes kredisi adı altında piyasaya 5 milyar TL kredi sağlamıştık. Oda olarak biz de bu projenin içerisinde yer almıştık. Bu yıl yine ekonominin hız kesmemesi, işletmelerin büyümeyi sürdürmesi için Nefes Kredisi projesini tekrarlıyoruz. Birliğimizce yapılan çağırıya, Oda olarak 8 milyon bütçe tahsis ederek, Adanalı işletmelere 88 milyon TL kredi hacmi oluşturmaya karar verdik.  Odamızca sağlanan bu imkanla, Adana Ticaret Odası üyeleri yakında açıklanacak uygun faiz oranıyla 12 ay vadeli kredi kullanabilecekler. Geçtiğimiz yıl nefes kredisi ve KGF desteği ile tüm zorluklara rağmen ciddi bir büyüme oranı yakalamıştık. Bu tecrübeden hareketle bu yıl da projenin başarılı sonuçlar vereceğini tahmin ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!