ATO üyelerinden Meclis yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

ATO üyelerinden Meclis yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 16:23

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto etmek için Kızılay’da toplanarak TBMM’ye kadar yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

ATO Başkanı Salih Bezci başkanlığındaki heyet, Kızılay Meydanı’nda toplanarak saldırıların hedefi olan TBMM’ye kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. ATO Yönetimi, Meclis binasında TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ile bir süre görüşerek, Meclis’e ve hükümete her zaman destek verecekleri mesajını iletti. ATO Başkanı Bezci, TBMM önündeki yaptığı açıklamada, darbe girişimini lanetlediklerini belirterek özetle şunları söyledi: 

‘BOMBALARIN ALTINDA BEKLEDİK’

“Dün geceden beri epey çile çektik. Ama bugün demokrasinin bayramı. Bu millet, bu insanlar vatanına sahip çıktı. 140 yıllık Meclis tarihinde düşmanların bile yapamadığını bu FETÖ denilen örgüt yaptı. Bunlar dost mu düşman mı. Biz vatanımıza, milletimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Dün gece 11’de arkadaşlarımla beraber ATO’ya geldik. Tüm ışıkları yaktık. Tepemizden bomba atıyorlardı. Hiçbir şekilde yılmadık ve o bombaların altında sabah 04.30’a kadar ATO’da bekledik. Hiç de bir şey olmadı. Allah bizi korudu, bizi esirgedi. Bu milleti de esirgeyecek. Hiç merak etmeyin. Böyle çapulculara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Sonuna kadar Türk milleti payidar kalacaktır.”

Haberin Devamı

‘ENGİN BİR MİLLETİZ’

Bezci, bir gazetecinin sorusu üzerine olayı duyduğunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanında olduğunu, hemen ATO’ya gelerek darbecileri lanetleyen bir açıklama yaptığını anlattı. Bezci, halkın olay karşısındaki tavrını da, “Çok engin bir milletiz. Bu millet hiçbir zaman boyunduruk altına girmedi. Bunu üç-beş çapulcu bilemiyor. Geçmişe bir baksınlar, Çanakkale’ye baksınlar, Kurtuluş Savaşı’na baksınlar. O günleri görsünler ki bugün üç-beş kişiye kimse boyun eğmez” sözleriyle değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!