ATM'ye para sıkışınca aynı gün ikinci kez dolandırılmaktan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

ATMye para sıkışınca aynı gün ikinci kez dolandırılmaktan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 15:37

ATM'ye para sıkışınca aynı gün ikinci kez dolandırılmaktan kurtuldu

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), (DHA)- BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, İlyas Nazım İ.'yi cep telefonu ile arayan kişi kendisini polis olarak tanıtıp, "Bankadaki hesabınız PKK'nın eline geçti. İnceleme başlattık. Yanınızda bulunan 6 bin lirayı bize gönderin" dedi. Bankadan çektiği 6 bin lirayı hemen o hesaba yatıran lyas Nazım İ. kendisini tekrar arayan dolandırıcının bu kez istediği 8 bin lira parayı altınları satarak temin etti. İlyas Nazım İ., ATM'den yatırmak istediği paralardan birinin sıkışması sonucu görevliden yardım isteyince, ikinci kez dolandırılmaktan son anda kurtuldu. İlyas Nazım İ.'nin bu sırada kendisini arayanlar ile yaptığı telefon görüşmesi kameralar tarafından görüntülendi.
İnegöl'de fabrikada işçi, evli ve 2 çocuk babası, 26 yaşındaki İlyas Nazım İ. bugün kendisini cep telefonu ile arayıp polis olarak tanıtan kişilerin, "Hesabınız PKK'nın eline geçti. İnceleme başlattık. Bize hemen 6 bin lira gönderin. İnceledikten sonra size iade edeceğiz" dedi. Paniğe kapılan İlyas Nazım İ. bankadan çektiği parayı hemen verilen hesaba yatırdı.  
İlyas Nazım İ. bir süre sonra tekrar arayan bu kişinin bu kez 8 bin lira istemesi sonucu evdeki altınları satıp bankaya giderek parayı yatırmak istedi. Paranın bu sırada ATM'ye sıkışması sonucu banka görevlisinden yardım isteyen İlyas Nazım İ. olanları anlatınca dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Görevlinin haber vermesi sonucu gelen polisler soruşturma başlatırken bu sırada arayan ve paranın yatırılmasını isteyen dolandıcılar ile kendilerine "beni dolandırdınız" diye sitem eden İlyas Nazım İ.'nin yaptığı konuşma kameralar tarafından görüntülendi. İnegöl polisi, cep telefonu numarasından İlyas Nazım İ.'yi dolandıranların kimliğini araştırıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!