ATM'de yardım bahanesiyle 'tırnakçılık'

Güncelleme Tarihi:

ATMde yardım bahanesiyle tırnakçılık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 11:36

ATM'de yardım bahanesiyle 'tırnakçılık'

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI / ADANA, (DHA) - ADANA'da emekli maaşını çeken 67 yaşındaki Mehmet Ali Ceylan'a yardım bahanesiyle yaklaşan bir genç, ATM'den çektiği bin 370 TL'nin 650 lirasını 'tırnakçılık' yöntemiyle çalıp kaçtı.
Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Onur Mahallesi'nde bir banka şubesine gelen Mehmet Ali Ceylan, emekli maaşını çekmek için ATM'de işlem yapmaya başladı. Ceylan para çekerken yanına gelen 20 yaşlarında bir genç ATM'lerin sigorta parası kestiğini, yanlış işlem yapması halinde bankanın faiz alacağını söyleyip yardım etmek istedi. Ceylan'ın çektiği bin 370 lirasını elinden alıp sayan genç, 'tırnakçılık' denilen yöntemle desteden 650 TL'yi avucunun içine sıkıştırdı. Şüpheli genç, kalan 720 lirayı Ceylan'a verip gitti.
PARASINI SAYINCA ANLADI
Genç uzaklaştıktan sonra parasını sayan Mehmet Ali Ceylan, 650 lira eksik olduğunu görünce hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerasını inceleyerek çevrede şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Ceylan daha sonra polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, "Para gitti artık yapacak bir şey yok, Allah'tan hepsini almadı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!