Atma! Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun

Güncelleme Tarihi:

Atma Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 15:29

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “Fark Yaratanlar” programının 10. sezonunun 10. Fark Yaratan’ı; kullanılmayan, arızalı, kırık, bozuk oyuncakları toplayıp, tamir edip, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıran ve onları mutlu etmek için çalışan Atma Projesi oldu.

Muammer Kavazoğlu eski bir emlakçı, Bursa Orhangazi’de yaşıyor. Çöp konteynerinin kenarında bulduğu atılmış oyuncakları tamir edip ihtiyacı olan bir çocuğa hediye ettikten sonra başka bir hayata adım atıyor.

Muammer Kavazoğlu,  gönüllülerin ve destekçilerin yardımıyla arızalı, kırık, bozuk oyuncakları tamir ediyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Proje kapsamında tabanca ve tüfek gibi şiddet çağrışımı yapan oyuncaklar çalışsa bile çocuklara gönderilmiyor. Parçalanıyor ve parçaları diğer oyuncakları tamamlamak için kullanılıyor. “Atma! Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun” projesine birçok gönüllü destek veriyor.

Şükriye Kavazoğlu, oğlu Muammer Kavazoğlu’nun başlattığı “Atma! Tamir Olsun Çocuklara Umut Olsun” projesine pelüş oyuncakları tamir ederek destek veriyor. İhtiyaç sahibi çocukların mutluluğuna katkı sağlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 3.200 oyuncak tamir edildi ve ihtiyaç sahibi çocuğa ulaştırıldı.

Muammer Kavazoğlu, çöpe atılacak oyuncakları tamir ederek ihtiyaç sahibi çocukları oyuncaklarla buluşturdu. İleri dönüşümle oyuncak israfının önüne geçerken, geri dönüşümle doğanın korunmasına destek oldu. Toplumda bu konulara dair farkındalık yaratırken, çocukları şiddet içeren oyuncaklardan uzak tuttu. Yaptıklarıyla hem sivil toplumda örnek oldu hem de çocukların hayal dünyasında kolay kolay unutulmayacak kocaman bir fark yarattı.

Tarih: 01.03.2019 (Sezon 10 - Bölüm 10)

Detaylı bilgi için tıklayınız!

 

 

Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!