Atletlerimiz zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Atletlerimiz zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de dün başlayan Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'na katılan ay-yıldızlı sporcularımızdan 17'si zehirlendi. Atatürk Stadı'na dün akşam yapılacak finaller için gelen sporcularımızdan önce Yaprak Kalemoğlu, Süreyya Ayhan, Nursen Şahin, sonra Ceren Gürsoy, Leyla Güven ve Nebahat Çavuş fenalaştı. Ambülansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen 6 sporcuya serum verildi. Sporcuların başında hastaneye giden Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aksu, ‘‘Doktorlar, gıda zehirlenmesi olduğunu söyledi. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz’’ dedi.

Kaya Prestige Otel'de kamp yapan sporcularımızdan bazılarının da dün akşam rahatsızlandığını açıklayan Atletizm Federasyonu Başkanı Fikret Çetinkaya, ‘‘Otele doktor getirildi. Bir odayı hemen sağlık merkezi haline getirdik. Böyle tatsız olay ya

şanması şanssızlık. Yemekten zehirlendiklerini sanmıyorum. Öyle olsa, kampta bulunan 60 sporcunun hepsinde aynı sorun olurdu. Odalarda klimalar çalışıyor. Antrenmanlardan sonra dondurma ve buz yemişler. Olay kontrol altına alındı’’ diye konuştu. Tedavileri yapılan sporcular arasında Şevket Kılıç, Erdal Eryıldırım, Serdar Demirtaş, Esen Kızıldağ, Erdal Uyar, Davut Sepetçi'nin de bulunduğu bildirildi. Kaya Prestige Oteli Resepsiyon Şefi Yardımcısı Mustafa Başkurt, kendilerine şikayet gelmediğini, sadece bu sabah bayan atletlerden birinin tansiyonunun düştüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!