Atletizm Genel Kurulu'nun iptali için yapılan başvuru reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Atletizm Genel Kurulunun iptali için yapılan başvuru reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 16:35

Atletizm Genel Kurulu'nun iptali için yapılan başvuru reddedildi

Haberin Devamı

 ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Türkiye Atletizm Federasyonu'na başkan adayı olan Mehmet Zeki Öztürk'ün Tahkim Kurulu'na yapmış olduğu delegelerin yeniden belirlenmesi itirazı, yasal süre içerisinde olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

Spor Tahkim Kurulu, 23 Ekim Pazar günü yapılacak olan Türkiye Atletizm Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nun iptali için yapılan başvuruyu reddetti. Eski başkan Fatih Çintimar, tek aday olarak seçime girecek.

Atletizm Federasyonu'na başkan adayı olan Mehmet Zeki Öztürk'ün, Genel Kurul Delege listesinin yeniden hukuka, kanuna, yönetmeliğe ve Tahkim Kurulu kararlarına uygun olarak yapılmasına karar verilmesi talebiyle yapmış olduğu başvuru dün görüşüldü.

Spor Tahkim kurulu Esas No: 2016/203. Karar No:2016/261 ve 20.10.2016 tarihi ile almış olduğu kararda, ret kararını açıkladı. Alınan kararda şu ifadeler kullanıldı.

"Tahkim Kurulu'na yapılan itirazın kendilerine ulaştığı tarihten itibaren beş gün içerisinde bu itirazı kesin olarak karara bağlar denilmekte olup, bu hükmün gereğince Kurulumuza yapılan itirazın süresi geçtikten sonra yapıldığı anlaşıldığından itirazın reddine oy birliği ile karar verilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!