Atlas şöleni

Biliyorsunuz Türkiye'de çıkan her albümü ciddiye alıp burada eleştirmiyorum.

En ağır eleştirilerime hedef olanlarsa en çok değer verdiğim dolayısıyla en fazlasını beklediğim insanlar oluyor.

Çok sevdiğim, güvendiğim isimler kendilerine yakışır işlere imza attıklarında çocuklar gibi seviniyor bunu da sizlerle paylaşıyorum.

Şimdi biraz şımarıklık olacak, lüks olacak ama size bir heyecanımdan söz etmek istiyorum.

Atlas Dergisi'ni hepiniz tanırsınız.

Bundan tam on yıl önce Mehmet Yaşin, Özcan Yüksek ve büyük bir ekibin tasarladığı, hemen herkes Türkiye'de gezi ve coğrafya dergisi satmaz diye bıyık altından gülerken; profesyonellerle, akademisyenlerle, gönüllülerle ve tabii inançla Türkiye'nin hem en çok satan dergilerinden biri olmayı hem de altını kalın çizerek söylüyorum en kaliteli dergisi olmayı başarmış bir marka.

Uzun süredir tutarlılığını koruyan bir satış grafiği var.

Ekonomik kriz, rakip baskısı falan dinlemiyor.

Dünyada bu iş nasıl yapılıyorsa öyle yapıyor. ‘İşi’ bilenler tarafından üretiliyor. Hal böyle olunca da ortaya bu kadar güçlü bir marka çıkıyor.

Bilmiyorum iletişim fakültelerinde örnek hikaye olarak okutuluyor mu. Bence Atlas Dergisi'nden genç gazeteci adaylarının çıkartacağı büyük dersler var.

'Tamam anladık da, sen müzik yazarısın sana ne Atlas Dergisi'nden...' diye düşünenler için söylüyorum, bugün ve yarın Maslak Parkorman'da Atlas'ın 10. Yıl Şöleni var.

Şölenin dinleti bölümünde Okay Temiz Ritim Atölyesi, Magnetic Band, Babazula, Birol Topaloğlu'yla Horon Grubu ve Cubanco konserleri yer alacak.

Belki bir müzik yazarını ilgilendirmez ama Atlas'ı ve çalacak grupları sevenleri ilgilendiriyordur diye söylüyorum; diya gösterileri, söyleşiler, fotoğraf sergileri, belgeseller, atölye çalışmaları da cabası.

Ben tüm hafta sonumu Atlas'la birlikte Parkorman'da geçirmeyi planlıyorum. Sadece paylaşmak istedim.

ESKİŞEHİR ZİYAFETİ

Hazır Atlas Şöleni’nden söz etmişken yine bugün başlayan ve gidemediğim için çok üzüldüğüm bir festivalden daha dem vurayım istiyorum.

19 Ekim'e kadar sürecek bir organizasyon 9. Uluslararası Eskişehir Müzik Festivali.

Festivalde klasik, caz ve etnik müzik konserleri yer alacak.

Chick Corea'nın grubunda uzun yıllar bas çalan besteci, aranjör ve prodüktör Avishai Cohen ve International Vamp Band; cazın yaşayan efsanesi Johnny Griffin (Quartet), caz ustalığı ile rock enerjisini birleştiren isimlerden Vietnam asıllı Fransız gitarcı Nguyen Le, Miles Davis'in öğrencilerinden orta yaş caz kuşağının trompetçisi Wallace Roney (Quintet) ve Balkanlar’ın en enerjik, hareketli ve eğlenceli müziğinin temsilcileri King Naat Veliov & The Original Kocani Orkestar festivalde müzikseverlerle buluşacaklar.

Önder Focan, Cengiz Baysal, Akın Eldes de seyredilmesi gereken diğer önemli isimler

Halk müziğinin güçlü seslerinden; Atlas Şöleni'nde de sahne alacak Birol Topaloğlu ve Erdal Erzincan da Eskişehir Festivali'nin konuğu olacaklar.

Bakarsınız hafta sonunu Parkorman'da Atlas'la birlikte geçirdikten sonra basar Eskişehir'e giderim. Kimbilir...
Yazarın Tüm Yazıları