Atlas okurları kulüb kuracak

Güncelleme Tarihi:

Atlas okurları kulüb kuracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 11:50

Atlas Dergisi, 200’üncü sayısını okurlarıyla Ballıkayalar’da kutladı. Yürüyüşe katılan okurlar, Atlas Keşif Kulübü kurulması için girişim başlattı.

Haberin Devamı

Atlas Dergisi, 200’üncü sayısını Kocaeli’ndeki Ballıkayalar’a düzenlenen yürüyüşle kutladı. Derginin yazar ve fotoğrafçılarından Yıldırım Güngör’ün rehberliğinde düzenlenen etkinliğe 150 kişi katıldı. İstanbul Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi de yürüyüşün güvenliğini sağladı.

İki hafta önce gerçekleştirilen günübirlik etkinlik, Gebze ilçesinin Tavşanlı - Demirciler köyleri arasındaki Sarıbayır Tepesi’nin eteklerinden başladı. Bu bölgede, 65 milyon yıl önce oluşan kayalıklarda deniz kestanesi fosilleri görüldü. Ardından Demirciler Köyü’nde verilen molada tulum eşliğinde horon tepildi. Ballıkayalar Kanyonu’nun arka girişinden geçen yürüyüşçüler, bölgenin ekolojik ve jeolojik yapısı hakkında bilgi aldı.

ÖNCE YÜRÜYÜŞ, SONRA SUCUK, ŞARAP PARTİSİ

Haberin Devamı

Yürüyüşün rehberliğini üstlenen Yıldırım Güngör, derginin 200’üncü sayısını kokteyl yerine okurların katıldığı doğa etkinliğiyle kutlamayı uygun gördüklerini söyledi. İlk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Güngör “İyi ki yapmışız. Sohbetlerimiz sırasında Türkiye’nin en nitelikli okuruna sahip olmanın hazzını yaşadık. Herkes bir Atlas fotoğrafçısı ve yazarıydı sanki” dedi.

Yürüyüşe katılan okurlar Atlas fotoğrafçılarının riskli bölgelerdeki zorlu çalışma koşullarına da tanık oldu. Katılımcı sayısının yüksek olması nedeniyle, 10 kişilik gruplarla yaklaşık bir saat süren vadi geçişi üç saati buldu. Yürüyüş sonunda sucuk ve şarap partisi yapıldı.
Ballıkayalar yürüyüşü sonrasında Atlas okurları, düzenlenen anketleri de cevapladı. Bu arada bazı okurlar Atlas Keşif Kulübü kurulmasını talep etti. Önerinin katılımcılar arasında geniş destek bulması üzerine, okurlar arasında kulüp kurma girişimi başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!