GeriSeyahat Atla tatile gel
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Atla tatile gel

Atla tatile gel

İzmir’in Seferhisar ilçesi yakınlarında doğanın ortasında bir tesis var. Adı Konvoy Hotel & The Country Club. Burada hem amatör ve profesyonel binicilik faaliyetleri yapılıyor hem de bir butik otelle konaklama hizmeti veriliyor. Üstelik isteyenler tatile kendi atıyla gidebiliyor

Konvoy Hotel & The Country Club, İzmir Güzelbahçe’den Seferihisar’a giderken, yolun iki kilometre yanındaki Bademler Köyü bitiminde. İzmir şehir merkezi, Alaçatı ve Çeşme’ye 35, İzmir Adnan Menderes Havalimanına 40 kilometre uzaklıkta.

290 dönümlük bir arazi üzerine kurulu. İçinde her türlü hava koşullarında at sporlarının yapılabildiği uluslararası standartlarda açık ve kapalı üç maneji var. Atlarla bütünleşen Konvoy Hotel & The Country Club da, profesyonel eğitmenler eşliğinde her yaştan insanlar binicilik eğitimi alıyor. Tesis Türkiye’nin her yerinden binicilerin atlarıyla birlikte gelerek tatil yapmasına da olanak tanıyor. 12 Club ve 12 Country odası olmak üzere toplam 24 odası bulunan otel misafirlerin konforu için özenle dekore edilmiş. Odalara yarış atçılığı tarihine damgasını vuran atlar; Karayel, Roberto, Secreteriat ve Riverman’nın yanı sıra, kendi doğasından esinlenerek Lavanta, Kekik, Biberiye, Zeytin, Karadut ve Nar isimleri verilmiş.

İZMİR’İ MARKA YAPACAĞIZ

Tesisin patroniçesi Dilek Emirsoy böyle bir tesisi yapmalarının tek amacının binicilik sporuna katkı olduğunu belirterek şunları anlatıyor: “Bölgesel, ulusal, Balkan ve Avrupa yarışlarına kulüp olarak katılımı amaçlıyoruz. Konvoy Hotel & The Country Club ile hem İzmir’i tanıtmayı hem de binicilik konusunda kendimizi bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Burada amatör biniciler, eğitmenler nezaretinde binicilik eğitimi alırken, uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapabilecek düzeyde bir alt yapı oluşturduk. 90x50 metrelik açık, 50x25 metre ebatlarındaki kapalı manejlerimiz uluslararası standartlarda. Bunun için Pekin ve Atina olimpiyatlarında binicilik parkurlarını yapan Fransız şirketiyle çalıştık. Sadece açık manejin zeminin yapımı için 800 bin Euro harcadık. Hava şartları ne olursa olsun ne kadar yağmur yağarsa yağsın zemin hep kuru kalıyor. Burada her şeyden önce at sevgisi, onların bakımı, binicilerin eğitimi ve binicilik sanatının kuralları dâhilinde hareket edilmesi ilke edinildi. Ayrıca aileler, çocuklar ve binicilik sporuna yeni başlayan herkesi bilinçlendirmek amacıyla seminer, konferans ve klinik imkânları sunuyoruz."

YARIŞ ATI DA YETİŞTİRİLİYOR

Tesisin patronu Muhsin Emirsoy, bir zamanlar uzak yol kaptanlığı yaparken şimdi dünya denizlerinde üç büyük kuru yük gemisi olan bir gemici. Atlara olan ilgisi nedeniyle burada saf kan yarış atı yetiştiriciliği de yapıyor. İngiliz yarış atlarının yetiştirildiği bir hara da var tesisin içinde. “İngiltere ve İrlanda kendini ispatlamış safkan kısrakların dünyaya getirdikleri safkan yarış atlarını aldık ve tesisimize getirdik. 8’i büyük 12 yavru yarış atı, şimdi birer yetişkin oldu. Buradan yeni şampiyonlar çıkacak” diyen Muhsin Emirsoy hayatında bir kere bile at yarışı kuponu oynamamış.

ALTI RESTORANI VAR

Yöresel lezzetlerin sunulduğu tesis yemekler konusunda da iddialı. Tesiste altı restoran var. Bunlar Çiftlik Evi, Snack, Irish Bar, Fine Dining, Catering ve Çiftlik Kahvaltısı adını taşıyor. Tüm restoranlar ISO 9001 ve HACCP belgelerine sahip. Her birinde ayrı tatlar ve yemekler sunuluyor. Malzemelerse tesise çok yakın olan ve doğal ürünleri bilinen Bademli Köy'ün pazarından alınıyor.

F1 tarzı ses sistemleri

Artık kimse uzmanı olduğu işle sınırlı kalmıyor. Tüm markalar başka alanlarda da faaliyet göstermek için değişik ortaklıklar kuruyor. Bunun son örneği Ferrari. İtalyan lüks otomobil markası Ferrari, bilgisayar aksesuvarları ve hoparlör üreticisi Logic3 ile bir araya geldi ve sınırlı sayıda ses sistemi ürünleri yarattı. Koleksiyonda Ferrari'nin mükemmelliğini, performans ve tasarımını yansıtan çok sayıda farklı kulaklık ve hoparlör bulunuyor. Koleksiyonlar iki isim altında toplandı: Cavallino ve Scuderia Ferrari. Scuderia Koleksiyonu'nda F1 yarış arabalarının kırmızı parlak renklerinden esinlenildi. Cavallino'daysa daha pastel renkler ve metalik tonlar kullanıldı. Fiyatları 463-926 lira. Ürünler nisan ayında piyasaya çıkacak. Önceden sipariş vermek için www.ferrari-by-logic3.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Doktorların da bir tarzı olmalı

Chrome Hearts, Amerikalı motosiklet meraklısı Richard Stark tarafından 1988'de kurulan bir marka. Amerika, İngiltere, Fransa ve Japonya gibi ülkelerde büyük ilgi görüyor. Uzmanlık alanları gotik rock motifli mücevherler, deri ve mobilyalar. Markanın hayranları arasında Tom Cruise, David Beckham, Paris Hilton, Lenny Kravitz ve Britney Spears var. Markanın sıra dışı ürünleri ilgi topluyor. Son koleksiyonda yer alan gümüş stetoskop, doktorların da bir tarzı olması gerektiği düşünülerek tasarlanmış. www.chromehearts.com

False