Atina Samaranch'ı çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Atina Samaranchı çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'da 2004 olimpiyatları paniği yaşanmaya başladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Juan Antonio Samaranch'ın ‘Yunanistan yılsonuna kadar gerekli tedbirleri almazsa Atina 2004 Olimpiyatları tehlikeye girer’ açıklaması ortalığı karıştırdı.

IOC Başkanı Samaranch, geçtiğimiz günlerde Atina'da incelemelerde bulundu. Lozan'a geri dönüşünde Samaranch, Atina'yı hedef alan zehir zember açıklamalar yaptı. Samarach, ‘20 yıldır IOC Başkanı’yım daha önce hiç Atina'da olduğu kadar organizasyon problemi yaşayan oyun görmedim' diyerek Atina'ya sert çıktı.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ

Samaranch, Yunanistan'ın Olimpiyatlar için yaptığı hazırlıklarda ciddi sorunlar yaşadığını, spor tesislerinin inşasının geciktiğini, ulaşım ve konaklama sorunlarının devam ettiğini ve bu sorunların aşılması için de çalışmaların yetersiz olduğunu vurguladı.

IOC Başkanı, bu yıl sonuna kadar Yunanistan'ın gerekli tedbirleri alması çağrısını yaptı, aksi takdirde 2004 yılında Atina'da yapılacak olan Olimpiyatların tehlikeye gireceğini açıkladı. Seul ise acil bir durumda 2004 Olimpiyatları'na evsahipliği yapmaya hazır olduğunu ilan etti. Samaranch'ın sert uyarısı, Yunanistan'ın henüz Olimpiyat köyünü dahi inşaaya başlamamasından kaynaklanıyor. Köy inşaatının 2001'de başlaması ve 120 milyar drahmiye, yaklaşık 200 trilyon TL'ye mal olması bekleniyor. Köyde 2600 binada 17 bin kişinin konaklaması öngörülüyor...

PANGALOS: O BİR MONARŞİST

Yunan Başbakanı Kostas Simitis, Ulusal Olimpiyat Komitesi Başkanı Panayote Thomopoulos'a Atina'yı oyunlara hazırlamak için elinden geleni yapmasını istedi. Samaranch'a ise en sert tepki Kültür Bakanı Teodoros Pangalos'tan geldi. Mega Televizyonu'nda düzenlenen panele katılan Pangalos, eleştirilerin haksız olduğunu savundu. Pangalos, Samaranch'ın eski bir monarşist olduğunu iddia ederek, olimpiyatların başarıyla yapılması için Yunanistan'da tüm güçleri harekete geçireceğini bildirdi.

Uluslara- rası Olimpiyat Komitesi Başkanı Samaranch'ın ‘Yunanistan yıl sonuna kadar gerekli önlemleri almazsa Atina 2004 oyunları tehlikeye girer’ açıklaması Atina'da panik yarattı.

Olimpiyat meşalesi uzaya gidiyor

ÖNÜMÜZDEKİ eylül ayında Avustralya'nın Sydney kentinde yapılacak Olimpiyat oyunlarında yakılacak meşalenin bir kopyası uzaya gönderiliyor. Olimpiyat ruhunu simgeleyen ve oyunlar süresince yanacak olan meşalenin kopyasını Amerikan uzay mekiği Atlantis, uluslararası uzay istasyonuna götürecek. Atlantis'in bu seferinde Avustralya asıllı Amerikalı astronot Andy Thomas da görev alıyor. Geçen pazartesi günü Atlantis'in uçuşu kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!