Atina geceleri Süleyman diye inliyor

‘Muhteşem Yüzyıl’ barlarda, gece kulüplerinde insanları masaların üstüne çıkıp oynadıkları bir şarkıya konu oldu. Bu yaz gece hayatına damga vuran parça ‘Aman aman Süleyman’.

Haberin Devamı

Ekonomik krizden yediği büyük darbeye rağmen ayakta durmaya çalışan Atina gecelerinde yaz mevsimi geldi mi müzikhollerin çoğu kapanır. Assolistler için üç ay tatil ve  turne zamanıdır. Durum böyle olunca müziğin ete kemiğe büründüğü mekânların adresi değişir. Barlar, gece kulüpleri ve DJ’ler acayip kıymete biner. Şıkıdım şıkıdım tarzı bir şarkı, mutlaka damgasını vurur her yaz buralarda. Bu yaz da Atina geceleri ‘Aman aman Süleyman’ ile inliyor.
Kilisenin ve aşırı milliyetçilerin bitmek bilmez tepkilerine inat, yaklaşık 2 milyon Yunanı pazartesi-cuma ekran başında toplayan Türk dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl’ birkaç ay önce Atina’da bir et lokantasının sahibine ilham vermişti. Adam ‘Süleyman’ ile Yunan mutfağının ‘milli’si kabul edilen ‘suvlaki’yi  (pide içinde domuz ya da tavuk eti, cacık soğan, patates, domates) birleştirip ‘Suvleiman’ adını vermişti lokantasına.
‘Muhteşem Yüzyıl’ şimdi de barlarda, gece kulüplerinde insanları masaların üstüne çıkıp oynadıkları bir şarkıya konu oldu.

Haberin Devamı

HÜRREM’İ BIRAK BANA GEL

Türkçe “Bu dünya çarkı felek, aşkolsun çevirene” diye başlıyor şarkı.
Sonra da Yunanca devam ediyor: “Sevdiğim Sultansın.Aklımı başımdan aldın. Muhteşemsin diye utanma.Yanımda iken edepsiz ol. Aman aman Süleyman. Haremden çık da gel. Aradığın her şeyi bende bulacaksın. Bırak artık şu Hürrem Sultan’ı. Beni al, cennet bahçeme gel. Aman aman Süleyman cariyenin âlâsı olacağım yanında. Sana imambayıldı ve kebap da pişireceğim. Süleyman seni televizyonda gördüğümde hasta oluyorum. Hem sarayında birincisin hem de ratinglerde. Aman aman Süleyman”
Şarkıyı internette tıklayan tıklayana. Geçmişte sanatından çok özel hayatı ile konuşulan Efi Thodi söylüyor. Kadın, günün birinde tanrı vergisi meziyetleri olup hastalara şifa dağıtabileceğini ya da İsa ve Meryem Ana ile konuştuğunu söyledi. Televizyonlardaki ‘çöp’ programların müdavimi oldu. Sonra intihara teşebbüs etti. Aylarca hastanede ruhsal tedavi gördü. Kayboldu ortadan Efi Thodi. Üç yıl nerede, ne yapıyor bilen yoktu. Geçen ay ‘Aman aman Süleyman’ ile muhteşem bir dönüş yaptı. “Yeniden doğdum” diyor şimdi.
Olur ya yolunuz düşerse bu yaz buralara ve Atina gecelerini teftişe çıkarsanız eğer, nakaratı duyar duymaz dökün kurtlarınızı:
‘Aman aman Süleyman’

Haberin Devamı

Not: Yunan televizyonlarında bu dönem ‘Muhteşem Yüzyıl’ın yanı sıra, ‘Karadayı’ ve ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizileri devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları