Atıklar engellilerin elinde hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Atıklar engellilerin elinde hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 00:00

Pek çok insanın önemsemediği, hatta çöp diye düşündüğü atıklar, zihinsel engelli çocuk ve gençlerin elinde avize, perde hatta kukla sahneleri olarak yeniden doğuyor.

Haberin Devamı

BENİM Dünyam Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen  engelliler, atıkları hayata döndürdükleri atölye çalışmalarıyla hem yeni şeyler  üretmenin keyfini yaşıyor hem de özgüven kazanarak hayata dört elle sarılıyor. Plastik şişelerden, gazoz kutularına, kartonlardan parça kumaş ve yünlere  kadar pek çok atığı kullanan engelliler, el becerilerini geliştiren atölye  çalışmalarıyla birbirinden farklı eserlere imza atıyor. Plastik şişeleri ince  şeritler halinde keserek günümüz modasının ip perdeleri ve ışıltılı avizelerine  benzer ürünler yapıyorlar.

Okullarını da süslediler

Ceviz kabukları, tahta kaşıklardan bebekler, atık  dosyalardan süs eşyaları, odun parçalarından kuş kafesleri, parça yünlerden kapı  süsleri üreten engelliler, ayrıca eskimiş, boyası deforme olmuş dolapları da  kendi elleriyle zımparalayıp yeniden boyayarak kullanılır hale getiriyorlar.
Yaklaşık 1,5 yıldır atıklarla çalışarak iki katlı okullarını birbirinden  farklı ürünlerle süsleyen, Atatürk Köşesini bile kendi elleriyle yapan  öğrencilerin atölye öğretmenlerinden Şebnem Uzel kimisi orta derecede kimisi daha ağır olan zihinsel engelli  öğrencilerin yeni bir şey üretirken çok mutlu olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!