Atiker Konyaspor'dan Alanyaspor maçı sonrası çıkan haberlerle ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Atiker Konyaspordan Alanyaspor maçı sonrası çıkan haberlerle ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 01:11

Atiker Konyaspor'dan Alanyaspor maçı sonrası çıkan haberlerle ilgili açıklama

Haberin Devamı

Tolga YANIK/KONYA, (DHA) - SPOR Toto Süper Lig’in 13'üncü haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 3-2’lik skorla yenip sahadan galip ayrılan Atiker Konyaspor'da, maç sonrası spor kamuoyuna rakip takım yöneticileri tarafından yapılan açıklamalara karşın Kurumsal iletişim Departmanı tarafından yazılı açıklama yapıldı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Hafta sonunda deplasmanda oynadığımız müsabakada rakibimizle puan mücadelesi yaptığımız karşılaşmanın 6'ncı dakikasına gelindiğinde Atiker Konyaspor taraftarlarından takriben 10 kişinin tribünlerde olduğu görülmüştür. Bu sırada stadyum girişinde taraftarlarımızın herhangi bir gerekçe olmadan bekletildiği ve tribünlere giriş izni verilmediği haberi ivedi olarak başkanımıza iletilmiştir. Başkanımız Ahmet Şan, nahoş durumu rakip takımın başkanına ve TFF yetkililerine iletmiştir. Ancak an itibariyle konunun çözüme kavuşturulmadığını ve herhangi bir adım atılmadığını gören sayın başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz stad girişinde olay çıkmaması, meselenin çözümüne katkı sağlamak ve sıkıntıları yerinde görmek için misafir takım tribününe stadın dışından yürüyerek intikal etmişlerdir. Sayın başkanımız saat 13.50 de bizzat rakip takım başkanını aramıştır ve TFF yetkilisinin bir an önce olaya müdahale etmesini istemiştir. Sonuç olarak devreye TFF yetkilileri de girmiş ve geçişler onların bilgisi dahilinde gerçekleşmiştir. Tribüne girişler rakip takım yönetimi tarafından servis edilen görüntülerden de anlaşılacağı üzere güvenlik kuvvetlerinin inisiyatifi ve keyfiyetine binaen bazı taraftarlarımızın üst araması yapılmış bazılarına ise bizzat kendileri tarafından gerek görülmemiştir. Bu sırada yine görüntülerde çok net görüldüğü üzere yaka kartı bulunan güvenlik görevlisi tarafından girişler hızlandırılmıştır. Dışarıda bekletilen taraftarlarımızdan tribüne giren ilk kişi maçın 25 dakikalık bölümünü izleyememiştir. Taraftarlarımızın tamamının tribünlerde yer alması 30-35 dakikayı bulmuştur. Gerekçesiz bu uygulama nedeniyle taraftarımız, takımımızı yarım saati aşkın süre boyunca izlemekten mahrum bırakılmıştır. Ancak bu süre içinde her türlü olumsuzluğa rağmen taraftarlarımız çirkin tezahüratta bulunmamış, kendilerine yakışanı yapmışlardır. Maçın ilk yarısı biterken başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz misafir takım tribününden ayrılmışlardır. Karşılaşmanın ikinci yarısını da rakip takımın yöneticileri tarafından medyaya yapılan açıklamada çarpıtıldığı gibi değil, tam aksine protokol tribününde VİP bölümünde izlemişlerdir.
'BİLEKSİZ SEYİRCİ HABERİ ASILSIZDIR'
Başkan Ahmet Şan tarafından stada biletsiz seyir haberlerinin asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Atiker Konyaspor Başkanı biletsiz seyirci aldı iddiaları tamamen asılsızdır. Başkanımız protokol tribününden misafir tribününe birlikte gittiği Atiker Konyaspor yöneticilerini görüntülerden de anlaşılacağı üzere orada bulunan yetkililere tanıtmıştır. Ayrıca taraftarlarımızın tamamı passolig kart sahipleridir ve diğer taraftan Atiker Konyaspor taraftar otobüslerinin camları maç bitmeden kırılmıştır. Futbolcumuz Ömer Ali Şahiner maçın bitiminden 10 dakika sonra taraftarlarla buluşmuştur. O sırada rakip takım tribünleri neredeyse tamamen boşalmış durumda olduğu görülmüştür. Sahaya atlayan kişiler de tribünlerde kalan az sayıdaki rakip takım taraftarları olduğu müşahede edilmiştir."
'RAKİP TAKIM YÖNETİMİ TARAFTARLARI ŞARTLANDIRMIŞTIR'
Rakip takım yöneticilerinin yaptığı açıklamalarla taraftarları şartlandırıldığı belirtilen açıklamada, "Hafta boyunca rakip takımın yönetimi yaptığı çağrılar neticesinde taraftarları şartlandırmıştır. 10 kişiye karşı alınan mağlubiyet dolayısıyla bu çağrılar öfke patlamasına dönüşmüştür. Maç sonuna doğru küfürlü ve çirkin tezahüratı evsahibi takımın taraftarları başlatmıştır. O ana kadar Konyaspor taraftarı sadece takımımıza destek vermişlerdir. Bugün bu görüntüler servis edilerek çok önemli bir olayın üzeri kapatılmaya çalışılmaktadır. Spor Toto Süper Lig’de bir takım otobüsü içinde teknik heyetimiz ve futbolcularımız varken taşlanmıştır. Taraftarlarımızın otobüslerinde kırılmadık cam kalmadığı gibi, bu insanlık dışı eylemler yine rakip takım taraftarları tarafından büyük bir keyif ve haz ile kayıt altına alınmış, ardından sosyal medyada yayınlanarak yandaşlar tarafından büyük övgüler sıralanmıştır. Stadyum girişindeki büyük sıkıntı, maç sonrasında taraftarların ellerini kollarını sallaya sallaya otobüslerin yanına kadar gelerek taşlanması, güvenlik zaafiyeti ve takım otobüsümüzün saldırıya uğramasının üzeri hiçbir şekilde örtülemez. Konu hakkında soruşturma açılması arzumuzu bir kez daha yeniliyor ve sorumluların bir an once adalete teslim edilmesini bekliyoruz." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!