Atık yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Atık yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 15:26

Atık yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

Haberin Devamı

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT Belediyesi tarafından organize edilen 'Okullar Arası Atık Toplama Yarışması' sonuçlandı. Doktor Ferdi Koçal İlkokulu 800 kilogram atık pille birinci oldu.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 'Okullar Arası Atık Toplama Yarışması' düzenlendi. Eylül 2007- Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayan ambalaj atığı, elektronik atık, atık yağ ve atık pil kategorilerindeki yarışmada öğrenci başına en çok atık toplayan ilk üç okula İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın katılımıyla çeşitli ödüller verildi. İzmit Belediyesi önünde gerçekleştirilen törene İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, TEMA Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı. Okullar Arası Atık Yarışmasında 150 ton ambalaj atığı, 12 ton elektronik atık, 4 ton atık pil ve 3,2 ton da atık yağ toplandı.

Atık Pil dalında birinciliği Dr. Ferdi Koçal İlkokulu, ambalaj atığında birinci Kılıçaslan Orta Okulu, elektronik atık dalında Ertuğrul Gazi İlkokulu birinci, Bitkisel atık yağ yarışmasında da 29 Ekim Ortaokulu birinci oldu. Birinci olan okullara bilgisayar, ikinci olan okullara masa tenisi seti verilirken, üçüncü olan okullara da Pişman Çocuk Aquapark'tan 50 adet bilet verildi.

Temiz hava, temiz su temiz bir dünya için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Büyükşehir Belediyemiz bir yandan, biz bir yandan sizlere daha temiz bir çevre bırakabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmaların sivil toplum kuruşlarımızın da desteğiyle daha da başarılı olduğuna inanıyoruz." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!