Atık suyla tarım arazileri sulanacak

Güncelleme Tarihi:

Atık suyla tarım arazileri sulanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 15:46

Atık suyla tarım arazileri sulanacak

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Atıksu Arıtma Tesisi'nde Tarımsal Sulama Projesi sayesinde 10 bin dönüm tarım arazisi sulanacak.

Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği 2017 yılı kasım ayı ikinci olağan meclis toplantısı, Birlik Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında yapıldı. 2018 yılı atıksu bertaraf bedelleri ve laboratuvar ücret tarifesiyle memur, işçi ve geçici işçi pozisyonunun görüşülerek oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Birlik Müdürü Övgü Coşkun, tesisin faaliyetleri ve yatırım projeleri hakkında meclise bilgi verdi.

Kuzey Yakası Kolektör Hattı projesinin 4 Temmuz tarihinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini hatırlatan Övgü Coşkun, yaklaşık maliyeti 50 milyon lira olan projenin Afyonkarahisar'a hayırlı olmasını temenni etti. Proje sayesinde Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fetibey, Çayırbağ gibi beldelerin atık sularının Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilmesi için yeni kolektör hatlarının döşeneceğini kaydeden Övgü Coşkun, kolektör hattının 41 kilometre uzunluğunda olacağını vurguladı.

10 BİN DÖNÜM ARAZİ SULANACAK

Tarımsal Sulama Projesinde gelinen durum hakkında da bilgiler veren Coşkun, proje sayesinde 10 bin dönüm arazinin sulanmasının hedeflendiğini söyledi. İnşaat çalışmaları başlayan projede şu ana kadar 15 kilometre sulama hattı çekildiğini belirten Coşkun, Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan suların, önümüzdeki yıl sulama sezonu ile birlikte tarımsal sulamada kullanılmasının hedeflendiğini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!