Atık pilde son tarih 30 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Atık pilde son tarih 30 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 14:30

Atık pilde son tarih 30 Nisan

Haberin Devamı

MERSİN’de Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) Okullarda Atık Pil Yarışması 30 Nisan’da sona erecek.
TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar, geçen yıl 630 ton olan atık pil toplama miktarını 2016'da 720 tona çıkardıklarını söyledi. Bahar yapılan çalışma hakkında şu bilgileri verdi:
"Öğrencilerimizin artan duyarlılığı ve hatta ailelerini de bu konuda uyarması sonucunda geçen yıl toplam atık pil miktarının yaklaşık yüzde 40’ını okullardan topladık. Bu da 325 ton demektir. Atık pil konusunda her yıl artan bir duyarlılıktan söz etmek mümkün. Bunun için de eğitimlerimiz ve kampanyalarımız kesintisiz devam ediyor. Eğitim ve kampanyalarımıza katılan belediye ve okul sayısı da her yıl artış gösteriyor."
En çok atık pilin İstanbul’dan toplandığına dikkat çeken Bahar, bu ili Ankara ve Kocaeli'nin takip ettiğini ifade etti. Mersin’in da artan bir grafik çizdiğine dikkat çeken Bahar, şunları söyledi:
"Şu ana kadar Türkiye çapında Büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere toplam 550 belediye ile işbirliği halindeyiz, bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler, zincir marketler, bakanlıklar, organize sanayi bölgeleri, okullar, Diyanet İşleri, TSK, oteller, Emniyet ve PTT de bizimle işbirliği yapan kuruluşlar arasında. Atık pillerin büyük çoğunluğu okullardan geliyor. Türkiye çapında tüm okullarda atık pil toplama kampanyasını 1 Ekim tarihinde başlattık, 30 Nisan’da sonlandırıyoruz.  Her ilde en çok atık pil toplayan 3 okul tarafımızdan ödüllendiriliyor." 

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!