Atık pil toplayan okullara ödül

Güncelleme Tarihi:

Atık pil toplayan okullara ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 12:48

Atık pil toplayan okullara ödül

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak İlçesi'nde atık pil toplama kampanyası kapsamında en fazla pil toplayan 2 okula çeşitli hediyeler verildi.

Bucak Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında imzalanan protokol kapsamında ilçede 483 kilogram atık pil toplandı. Kampanya kapsamında ilçe genelinde yapılan yarışma sonunda Bucak Karapınar İlkokulu topladığı 321.6 kilogram pille birinci, Oğuzhan Ortaokulu ise topladığı 176.3 kilogramla ikinci oldu. TAP tarafından Atık Pil Toplama Kampanyası sonucu birinci olan Bucak Karapınar İlkokulu'na yazıcı, ikinci olan Oğuzhan Ortaokuluna ise spor seti hediye edildi.

Okullarda düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı vekili Kaymakam Yalçın Sezgin, "Atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılamak ve böylece daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak için belediye olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Bu çerçevede kampanyamıza destek veren tüm katılımcı okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!