Atık pil toplayan okullar ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Atık pil toplayan okullar ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 16:54

Atık pil toplayan okullar ödüllendirildi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğüyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan atık pil ve atık yağ toplama kampanyasında dereceye giren okullar ödüllendirildi. 
Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.10 okulun dereceye girdiği programda 1965 kilo atık pil toplayan Zübeyde Hanım Anaokulu birinci oldu. Programda konuşan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Ahmet Çevik, "3 yıldır atık pil toplama yarışmasında birinci oluyoruz. Bu yıl kendi rekorumuzu kırarak 1965 kilo atık pil topladık" dedi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise çevre bilinci oluşturmak açısından bu tip faaliyetler çok önemli olduğunu ifade etti.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise çevrenin önemine değinerek, "Bugün elimizde olan nimetlerin hiçbirinin sınırsız olduğunu düşünmemeliyiz. Çevre bütün kaynakları dolaylı veya dolaysız yoldan etkiliyor. 1 litre atık yağ bir gölü kirletebiliyor iken 1965 kilo atık pil emin olun bizim yediğimiz sebzeleri, meyveleri içtiğimiz suların hepsini kirletmek için çok fazla. Burada önemli olan temizleme değil, kirletmeme kültürünü topluma aşılayabilmemiz. Bu projeyi anaokuluna giden öğrencilerimizin yapmış olması çok önemli, bizim asıl amacımızda bunu küçük çocuklarımıza aşılayabilmek. Ben bu kampanyaları önemli görüyorum, bu kampanyaya katılan okullarımızı kutlamak istiyorum. Biz Sivas Belediyesi olarak temizliğe her yıl 15 milyon lira harcıyoruz, kirletmeme kültürümüz olsa bu paralarla yatırım yapabiliriz" dedi.
Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü de, "Minik çocukların çevre bilinciyle hayata başlamış olması atık yağların ve bu pillerin geri dönüşümü kadar önemlidir. Bu kampanyayı başlatan ve yürüten herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından dereye giren okullara teşekkür belgeleri verilirken en çok pil toplayan 10 öğrenci bisikletle ödüllendirildi. Ayrıca çevre bilinci oluşturmak amacıyla il protokolü tarafında okul bahçesine 4 adet çam ağacı dikildi. Son olarak öğrencilerin hazırladığı serginin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!