Atık meyve ve sebzeler yaban hayata yem oluyor

Güncelleme Tarihi:

Atık meyve ve sebzeler yaban hayata yem oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:01

-Iğdır sebze halinde atık durumda bulunan sebze ve meyveler Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplanıp yaban hayatına yem olarak kullanılıyor-Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu:-"

IĞDIR (AA) - Iğdır'da sebze halinde atılan sebze ve meyveler yaban hayatına yem oluyor.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce sebze halinden alınan atık meyve ve sebzeler, Ağrı Dağı eteklerindeki sazlıklara dağıtılarak yaban hayvanlarının beslenmesi sağlanıyor.

Özellikle üreme döneminde iyi beslenmesi gereken kuşlar için sazlık alanlara bırakılan meyve ve sebzeler, kuş türleri ile tavşan, kaplumbağa gibi yavan hayvanlarına besin kaynağı oluyor.

Ekiplerce şehir merkezinden toplanan yaklaşık bir ton atık meyve ve sebze, Ağrı Dağı'nın eteklerinden geçen Karasu Nehri'nin kenarındaki sazlık alanlara bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaptığımız sayımlarda şu anda Karasu bölgesinde 74 çeşit kuş türünün bulunduğunu tespit ettik. Leylek, ördekgiller, su kaplumbağaları ve tavşanlar mevcut. 74 kuş türü hiç göç etmeden bu alanda yaşamlarını sürdürüyor. Diğer göçten kuşlar ise güneyden yaklaşık 15-20 gün sonra buraya gelmeye başlayacaklar. Bu alanda yavruladıktan sonra tekrar son baharda güneye, sıcak bölgelere göç ediyorlar. Bizde şehir merkezinden topladığımız atık meyve ve sebzeleri bu alana dökerek bu kuş türlerinin beslenmelerine katkıda bulunuyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!