Atık malzemelerle ilçeye estetik dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Atık malzemelerle ilçeye estetik dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 11:17

- Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde belediye, atık malzemeleri değerlendirmek amacıyla hurdaya ayrılmış kalorifer peteği ve eski okul sıralarından merdiven, soyunma dolabından da çiçeklik yaparak çevre düzenlemelerinde kullandı- İhsangazi Belediye Başkanı Danacı:- "İmkanlarınız az, sizden beklentiler ve yapacaklarınız çok olursa en küçük ayrıntılara dikkat etmek zorundasınız. Hiçbir şeyi atıl bırakmıyoruz"

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - RECEP BİLEK - Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde belediye, kısıtlı bütçesini daha iyi değerlendirmek amacıyla hurda kalorifer peteği, eski sıra gibi atık malzemeleri çevre düzenlemelerinde kullanıyor.

İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 dönemdir İhsangazi halkına hizmet ettiklerini söyledi.

İlçenin atıl bir bölgesinde 2 bin 200 metrekarelik alana sosyal tesis yaptıklarını anlatan Danacı, "Küçük belediyeler, imkanı az olan belediyelerdir. İmkanlarınız az, sizden beklentiler ve yapacaklarınız çok olursa en küçük ayrıntılara dikkat etmek zorundasınız. Hiçbir şeyi atıl bırakmıyoruz. Eski kalorifer peteklerini de burada merdiven olarak kullandık" dedi.

Bulabildikleri her şeyi değerlendirdiklerini dile getiren Danacı, "Sosyal tesisteki havuz ile bina arasında 35 basamak var. Petekleri burada basamak olarak kullandık. Bina içerisinde de ahşap merdivenleri eski okul sıralarının tahtalarından yaptık. Bu tür merdivenleri ilçenin muhtelif yerlerinde kullanmaya devam ediyoruz. Daha başka merdivenler de yapacağız. Bunlar çıkma, hurdaya atılacak petekler. Bizim hurdalıkta vardı, oradan aldık. Hurdaya verecektik, oradan değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Danacı, İhsangazi Meslek Yüksekokulu ile ilçe arasındaki yolda da çiçeklikler oluşturduklarını belirterek, yaklaşık 1 kilometrelik yolu güzelleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Danacı, şunları kaydetti:

"Dolaptan çiçeklikler oluşturuyoruz. Bunlar anadolu lisesinin okuldan çıkardığı, kullanmadığı dolaplar. Hurdaya vereceklerini duyduk ve aldık. Kapaklarını çıkardık, buraya koyduk. Toplam 60 dolap var. Belli aralıklarla bunları kaldırım kenarına yerleştirdik. İçine toprak koyduk. Şimdi inşallah çiçekleri dikeceğiz. Buraları güzel hale getireceğiz. İlçeye hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!